fbpx
Начало » Бакалавър » Стартира първата университетска програма по предприемачество

Стартира първата университетска програма по предприемачество

  • netpro
  • 13 сеп. 2016
  •  Коментарите са изключени за Стартира първата университетска програма по предприемачество
unnamed 4

Нов български университет и фондация BBU обявиха старта на програмата BBU Startup School. На пресконференция, което се състоя вчера, 12 септември 2016г., в галерията на НБУ, Стамен Янев – директор, Българска агенция за инвестиции, Кирил Аврамов – заместник-ректор по научноизследователската и международната дейност, НБУ, Мария Тумбева – Център за професионално и продължаващо обучение, НБУ, доц. Стоян Танев – преподавател, University of Southern Denmark, доц. д-р Десислава Бошнакова – преподавател, НБУ, Георги Малчев – преподавател, НБУ, Туньо Зафер – CEO, pCloud, Инна Бояджиева – съосновател на BBU foundation и Людмил Васев – съосновател на BBU foundation, разказаха повече за първата университетска програма по предприемачество и бизнес, която събира на едно място академични преподаватели, представители на бизнеса и инвеститори, с цел да създаде новото поколение бизнес лидери. В програмата може да кандидатствa всеки навършил 18 г. със завършено средно или висше образование.

С BBU Startup School отговаряме на нуждите на младите хора да живеят динамично, да изразяват своята креативност, да създават и да бъдат свободни в своите идеи и мисли. Те искат да живеят днес и да виждат резултатите от положените усилия, за да продължат напред”, сподели Людмил Васев, съосновател на BBU foundation.

BBU Startup School е 9-месечна образователна програма, в рамките на която ментори предават бизнес умения и ноу-хау, трупани с дълги години практика. Идеята на организаторите е по този начин интензивно да компенсират една от липсите в младите хора, помагайки им да доведат своите проекти до реална реализация. BBU Startup School няма да поставя оценки, да очаква да бъдат предавани домашни и курсови работи, а участниците в програмата ще създадат свой собствен бизнес. Задачата на преподаватели и ментори е да осигурят необходимия набор от инструменти и знания, така че първоначалните идеи, водени от мотивацията в екипите, да се развият до реални стартиращи компании. BBU Startup School разполага с голяма мрежа от академични авторитети, ментори, бизнес контакти и инвеститори от България и чужбина, готови да съдействат на екипите по време на тяхната работа. В същото време програмата е акредитирана от Нов български университет и всички участници, които имат желание, могат да продължат своето обучение в магистърската програма “Бизнес администрация” (МБА програма) на НБУ.

В рамките на програмата ще стартира и първата в България Junior Company. В нея всички младежи, които искат да натрупат опит, но нямат своя собствена идея за бизнес, ще могат да работят върху реални проекти, изграждайки същевременно своя предприемачески усет и умения.

Всички желаещи да кандидатстват могат да го направят на http://bbu.bg/, като опишат своите идеи и отговарят на няколко допълнителни въпроса. Кандидатите, които нямат собствени идеи трябва да споделят как те биха променили или допълнили вече работеща идея. Всички апликации ще бъдат прегледани от жури, съставено от представители на фондация BBU, Нов български университет и консултанти от фонда Krypton Venture Capital. Успешно представилите се кандидати ще бъдат поканени да се присъединят към пилотния брой на BBU Startup School, който стартира на 28 ноември 2016 г.

 

Формата на обучение в BBU Startup School е целодневна и присъствена. От понеделник до четвъртък в продължение на 9 месеца програмата ще редува теория, съвети от представители на бизнеса и активна работа по проектите. Всеки петък участниците ще участват в семинари, работилници, мотивиращи лекции и други извънкласни занимания, полезни за развитието на нужните бизнес умения сред студентите. Основната цел на програмата е максимален брой идеи да бъдат реализирани като реални стартиращи компании.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top