fbpx
Начало » България » Полезни курсове за дигитален маркетинг в България

Полезни курсове за дигитален маркетинг в България

  • myotova
  • 06 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Полезни курсове за дигитален маркетинг в България
digital marketing

Дигиталният маркетинг се превърна в много желана професия през последните години. Много университети създадоха такива програми за обучение както за бакалавър така и за магистър, а различни образователни центрове и университети наблегнаха на курсове за дигитален маркетинг. Днес ще ви представим няколко възможности за изучаване на маркетинг в България именно чрез такива курсове:

  1. Компютърно образователен център „Progress“

В центъра се предлага курс по дигитален маркетинг и seo – beginners за предприемачи и хора, които искат да стартират онлайн проект, собственици и мениджъри на компании и хора, на които им е интересен дигиталният маркетинг.

Курсът се провежда на място и е ограничен до 6 курсиста с цел много повече индивидуално внимание към всеки от курсистите. Обучението включва оптимизиране на сайтове, създаване на стратегия  и маркетинг цели както и съдържание в сайт/блог и създаване на рекламни кампании.

При успешно завършен курс, включващ финален изпит на курсиста, се издава сертификат.

  1. Google – Дигитален гараж

Google Digital Garage Certification Exam Answers 2020 - Google Digital Garage Quiz Answers

Дигиталният гараж на Google предлага 8 курса по маркетинг, които се различават по часове на курса, ниво на знанията (начинаещи или напреднали) и бизнес цел:

  1. Основи на дигиталния маркетинг – безплатен курс, акредитиран от Бюрото за интерактивна реклама (IAB) с налични 26 модула, създадени от инструктори от Google,.
  2. Започнете бизнес онлайн – безплатен курс с налични 7 модула.
  3. Направете така, че клиентите да Ви намират онлайн – безплатен курс с налични 4 модула.
  4. Популяризирайте бизнеса си чрез онлайн рекламиране – безплатен курс с налични 5 модула.
  5. Разширете бизнеса си към други държави – безплатен курс с един модул.
  6. Свързвайте се с клиенти чрез мобилни устройства – безплатен курс с налични 2 модула.
  7. Популяризирайте бизнеса си със съдържание – безплатен курс с налични 4 модула.
  8. Разберете нуждите и онлайн поведението на клиентите – безплатен курс с налични 4 модула.

 

С тези курсове ще си отговорите на въпроси като „Как да изградите дигитално присъствие?“, „Как да защитавате бизнеса си от хакери?“ и „Как да Ви забелязват локално или глобално?“. Ще придобиете основни знания за маркетинга и рекламата и ще получите сертификати от Google.

  1. SoftUni Digital

СофтУни се обединява с професионалисти в бранша и създава цялостна програма за подготовка на дигитални маркетинг специалисти в България. Програмата е изцяло насочена към практиката и новите тенденции в дигиталната сфера. Започва с безплатния курс Marketing Basics, след него участниците продължават във Fundamentals Program, която се състои от 6 специално селектирани курсове по дигитален маркетинг. А след тях има и специализации – Social Media Marketing, Performance Marketing или SEO & SEM.

След завършването на програмата, курсистите получават автентичени сертификати на СофтУни и Google, а успешно завършилите програмата ще придобият официална диплома за професия от СофтУни.

  1. Digital Pro

DigitalPRO е лицензиран център за професионално обучение към НАПОО (Национална Агенция за Професионално Образование и Обучение) от Министерски съвет, който също предлага цялостна програма по дигитален маркетинг. Програмата включва основни и допълнителни курсове. Основните курсове са:

  1. Marketing Strategy
  2. Web Design for Conversions
  3. SEO Marketing
  4. Creative Marketing & Copywriting
  5. Google Ads
  6. Facebook Ads
  7. Email Marketing
  8. Digital Agency Management

 

Лекторите в програмата са доказани маркетинг професионалисти с богат и дългогодишен практически опит. След успешното преминаване на всички изпити в програмата, участниците получават държавно признат документ от МОН.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top