fbpx
Начало » България » Повече активен начин на живот и балансирано хранене за обществото

Повече активен начин на живот и балансирано хранене за обществото

  • netpro
  • 16 мар. 2017
  •  Коментарите са изключени за Повече активен начин на живот и балансирано хранене за обществото
Photo1

На 15 март, в зала „БУБА Лига“, Национален стадион „Васил Левски“ се проведе пресконференция под надслов ”Повече активен начин на живот и балансирано хранене за обществото“. Емануел Артур – изпълнителен директор на Нестле България, Нели Ангелова – мениджър „Корпоративни връзки“ на Нестле България и Мария Узунова – мениджър Регулаторни връзки, заедно с дългогодишните партньори на компанията обявиха резултати и планове на инициативите ЖИВЕЙ АКТИВНО! и Здрави деца в България, както и подобренията в хранителната стойност на продуктите на компанията. На събитието присъстваха Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта, Дончо Барбалов, зам.-кмет на Столична община; Георги Титюков, зам.-кмет на община Пловдив; Кристиан Димитров, директор дирекция „Спорт“ към община Варна и Ваня Кастрева – Регионален инспекторат по образование. Нестле България и партньорите застанаха рамо до рамо с обичаните български спортисти Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Тереза Маринова, Тити Папазов, Владимир Николов и Любомира Казанова, както и популярните български артисти Лара Златарева – Кака Лара, Ивайло Иванов – Играта, Павел и Венци Венц и професионалния треньор на кучета Асен Аролски.

Нашата мисия е постоянното подобряване на хранителната стойност на продуктите ни, за да отговарят на високите изисквания на потребителите, както и популяризиране на активния начин на живот и балансираното хранене чрез инициативите Живей Активно! и Здрави деца,“ сподели изпълнителният директор на Нестле България Емануел Артур. Всяка година Нестле България в партньорство с министерствата и местните общини работят заедно, за да надградят този изключителен за стандартите на България проект – инициативата Живей Активно!.

„Бих искал да благодаря на Нестле България за положените усилия в сферата на балансираното хранене и движението. Спортът и храненето вървят ръка за ръка при изграждането и следването на пълноценен начин на живот,“ заяви Емил Костадинов, съветник на министъра на младежта и спорта.

Най-голямата компания за храни и напитки у нас – Нестле България, осъществява и подкрепя множество проекти, вдъхновени от ползите на балансираното хранене и активния начин на живот. Като един от най-големите стратегически инвеститори в страната през 2017 г. Нестле ще вложи над 1 млн. лева в различни проекти, насочени към обществото. „През настоящата година си поставяме за цел да привлечем 65 000 души, заедно с които да се движим, да спортуваме и да живеем активно, както и да разберем ползите от балансираното хранене. “, обеща Нели Ангелова, мениджър „Корпоративни връзки“ на Нестле България.

По време на събитието представителите на трите партньорски общини споделиха плановете си в сферата на развитието на местния спорт. Столична община обяви инвестиции в размер на над 3 млн. лв за развитие на спортната инфраструктура и различни дейности и програми. Дончо Барбалов разказа повече за програмата за подкрепа на мащабни спортни събития под патронажа на кмета на Столична община, която ежегодно финансира над 30 европейски и световни събития на територията на София. Община Пловдив обяви размер на инвестиции за активен начин на живот над 4 млн. лв. Георги Титюков също така разкри, че Гребният канал, който е гордост на града, ще бъде обновен и модернизиран. Кристиан Димитров, директор дирекция „Спорт“ към община Варна сподели, че бюджетът на областта за за спорт и спортна инфраструктура е над 11 млн. лв. Приоритет за общината е да работи с децата, затова ще бъдат изградени 100 спортни площадки. Освен това ще бъде построен и стадион за плажни спортове, който да работи денонощно.

През 2017 г. най-мащабната инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще покори трите най-големи български града – София, Пловдив и Варна. Целта на организаторите е да предоставят разнообразни и богати възможности за спорт, движение и балансирано хранене за цялото семейство като мотивират все повече хора да открият приятната страна на движението. За дванадесета поредна година под мотото на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Нестле България подкрепя редица спортни проекти в цялата страна, а планът за 2017 г. предвижда разширяване на традиционните партньорства и добавяне на нови инициативи в календара на ЖИВЕЙ АКТИВНО! Освен познатите през годините лица от сферата на спорта – Евгени Иванов-Пушката, Йордан Йовчев, Владимир Николов, Тереза Маринова и Тити Папазов, тази година към инициативата се присъединява и златното момиче Любомира Казанова и тенис звездата Тодор Енев. Лара Златарева – Кака Лара ще подкрепи ангажимента за насърчаване на приготвяне на балансирано меню в домашни условия. Ивайло Иванов – Играта и Павел и Венци Венц от своя страна се включват в инициативата, защото музиката ни вдъхновява да бъдем по-активни.

Друг основен фокус на компанията в областта на балансираното хранене и активен начин на живот е програмата „Здрави деца в България“, която през тази година разширява обхвата си и в нея ще се включат училища от Пловдив и Варна, а целта е инициативата да придобие национален характер.

Сред част от обещанията, които Нестле България възнамерява да изпълни до 2020, е да намали с 5% захарта, с 10% солта, с 10% наситените мазнини и със 100% трансмазнините в своите продукти. Намаленото количество сол в продуктите ни до момента е равно на тежестта на Айфеловата кула!“, посочи Мария Узунова, мениджър Регулаторни връзки в Нестле България. Нестле си поставя още по-амбициозни цели допълнително да редуцира съдържанието на тези съставки в продуктите си, за да отговори на очакванията на потребителите.

 

Сред официалните гости на събитието бяха и д-р Теодора Ханджиева-Дърленска – БАСОРД, доц.. Светослав Ханджиев – БАСОРД, проф. Пенчо Гешев – ректор, НСА, д-р Антон Генов – изпълнителен директор на Областна Агенция по Безопасност на Храните, проф. Веселка Дулева, национален консултант по хранене, шеф Жоро Иванов – председател на ЕвроТок България. Те изразиха своята подкрепа за развитието на каузата за активен начин на живот и балансирано хранене.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top