fbpx
Начало » България » Образованието ни ставало все по-добро, София първа по успеваемост

Образованието ни ставало все по-добро, София първа по успеваемост

  • bobi
  • 29 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Образованието ни ставало все по-добро, София първа по успеваемост

Българското образование се развива, но задълбочен анализ  все още липсва, от година на година то става все по-добро и има все по-мотивирани ученици и родители. Това заяви председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева.

По думите ѝ тестовете, като форма на изпит, вече се отричат, тъй като с тях няма как да се измерят например езиковата култура и социалните умения на децата.

„Давам висока оценка на българския учител и материалната база в училище“, посочи Такева.

„Всеки регион формира определена ценностна нагласа, както и такава към ученето. По успеваемост София е на първо място, въпреки многото различия в големия град. Тук е важно, че учителите преодоляват всеобщия нихилизъм и създават общност, което мотивира децата“, каза още тя.

Пред Bulgaria ON AIR директорът на столичното 119-о СОУ Диян Стаматов заяви, че би писал оценка малко над 5 на днешното образование.

„Често пъти обаче медиите отразяват нещата различно. Информираността на децата днес е много по-различна“, посочи той.

Според него задължителна матура по математика е твърде рано да се приложи, както предлага бизнесът у нас.

Където има обезлюдяване, има известен проблем с качеството на образованието, стана ясно от думите му, но това не било за сметка на старанието на децата в по-малките населени места.

Стаматов обясни още, че съществува идея от следващата година баловете на зрелостниците да се състоят не в скъпи ресторанти, а в самите училища.

Източник: https://www.bgonair.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top