fbpx
Начало » Класации » Най-добрите университети във Великобритания за 2019г.

Най-добрите университети във Великобритания за 2019г.

  • bobi
  • 13 юни 2018
  •  Коментарите са изключени за Най-добрите университети във Великобритания за 2019г.

Последното издание на международната класация QS World University Rankings 2019, което излезе едва преди няколко дни, включва 76 водещи университета във Великобритания, като 4 от тях са в топ 10 в света. Много от участниците са покачили резултата си от миналата година. Сред тях е и University of Sheffield (75-то място в света и 13-то във Великобритания), който предлага програми и в България съвместно с НБУ.

Ето и първите 10 британски университета:

  1. University of Warwick

3 места нагоре от миналата година, University of Warwick се нарежда на 54-то място в света. Разположен в покрайнините на Ковънтри и е част от престижната група Ръсел, обединяваща университети, провеждащи интензивна изследователска дейност.

  1. University of Bristol

Още един член на Russel Group се нарежда на 51-во място в света и в топ 10 във Великобритания. Основан е през 1876г. и се свързва с 13 Нобелови лауреати.

  1. London School of Economics and Political Science (LSE)

Университетът по икономика и политически науки в Лондон заема 38-мо място в света за 2019 година и е една от най-добрите институции във Великобритания според два фактора: репутация сред работодателите и разнообразието от международни студенти.

  1. King’s College London

Оставаме в Лондон с King’s College, класиран на 31-во място в света. Университетът е признат в света особено с обучението си по медицина и изследователската дейност в областта, като той е и дом на най-старият факултет за обучение на медицински сестри.

  1. University of Manchester

Университетът в Манчестър се издига с 5 места нагоре тази година и достига 29-то място в света, попадайки и в топ 20 по репутация сред работодателите. Той разполага и с най-голяма студентска общност от 40,490 студенти, 11 000 от които са извън ЕС.

  1. University of Edinburgh

Също с 5 места нагоре тази година е University of Edinburgh, който е на 18-то място в света. В един от най-античните университети в Шотландия (основан през 1582 година) са се дипломирали редица известни имена от британската история като Чарлс Дарвин, Александър Бел и Джоан Роулинг.

  1. UCL (University College London)

UCL (University College London) заема 10-то място в света и е един от най-големите университети в света, с 38,900 студенти, 40% от които са международни.

  1. Imperial College London

Запазвайки осмата си позиция от миналата година, Imperial College London е най-високо класираният университет в Лондон. Той е световно признат в областта на науките, инженерството, бизнеса и медицината. Най-високите му индикатори в класацията са репутацията му сред работодатели и процентът международни студенти.

  1. University of Cambridge

Тази година Кеймбридж разменя местата си с Оксфорд и попада на шесто място в света и на второ във Великобритания. Основан през 1209 година и съставен от 31 отделни факултета, университетът е един от най-престижните в света и се свързва с имена като Стивън Хокинг и Исак Нютон.

  1. University of Oxford

Номер едно във Великобритания тази година е University of Oxford, който изпреварва дългогодишния си конкурент Кеймбридж и заема пето място в света. Оксфорд се слави с отличната си репутация сред академичните и професионалните среди. Оксфорд е и най-старият университет в англоговорещия свят.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top