fbpx
Начало » Любопитно » Мобилно приложение ще помага на младежите да изберат професия

Мобилно приложение ще помага на младежите да изберат професия

  • netpro
  • 20 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за Мобилно приложение ще помага на младежите да изберат професия
Trends of Tomorrow 2015-launch Event 2

На специално събитие пред 150 ученици от София Samsung представи мобилното приложение My Tomorrow, което ще помага на младежите да изберат най-подходящата за тях професия. Приложението е безплатно и е част от кампанията Trends of Tomorrow, която Samsung организира за пета поредна година в партньорство със специалистите в сферата на кариерното консултиране, подбора и оценката на персонала от JobTiger, HR компания и кариерен сайт.

My Tomorrow е уникално средство, което ще помага на младежите в България да направят по-осъзнат, информиран и мотивиран избор на професионален път. То дава възможност на всеки да разбере какъв е неговият личностен профил и на тази база какви са подходящите професии за него. Профилът се определя от специално подготвен кратък тест, който да насочи вниманието към основните характеристики на личността и към възможните професионални направления, в които е най-вероятно да се развие успешна кариера. Всеки младеж ще има възможността да обсъди своите резултати със специалист по кариерно развитие от JobTiger, за да получи яснота относно професиите и възможностите за избор на кариера и образование.

My Tomorrow ще помага на учениците да разберат и какво висше образование е добре да получат, за да се реализират в избраната от тях сфера, както и какъв е професионалният път в кариерата, който трябва да извървят за дадена професия. Те ще могат да гледат и вдъхновяващи видеа на успели българи от различни сфери, които са се реализирали успешно, следвайки мечтите си.

Trends of Tomorrow e локална кампания на Samsung, която развиваме вече пета поредна година. Тя е един от елементите на нашите дългосрочни ангажименти в сферата на образованието и борбата с младежката безработица. Смятаме, че е важно да продължим нашите усилия в тази посока, защото осъзнаваме колко важно и полезно е кариерното ориентиране за младите хора. Много от тях дори и когато завършват все още не са наясно с посоката, в която искат да се развиват, възможностите са много и вземането на решение понякога е трудно. Именно за това, нашата цел е да дадем максимално полезна информация и то достъпна по начин, който е най-удобен и близък до младите хора, а именно под формата на мобилно приложение. Така се надявам, че с помощта на съвременните дигитални технологии ще успеем да бъдем полезни на младежите в един много важен за тях момент“, заяви Кристина Щерева, маркетинг мениджър на Samsung България.

В рамките на няколко седмици My Tomorrow ще бъде представено на ученици от Пловдив, Бургас и Варна на специални събития с участието както на представители на Samsung, така и успешно реализирали се в различни сфери професионалисти.

 

Приложението може да бъде свалено безплатно от Google Play, като целта на Samsung е да продължи да го развива постепенно, добавяйки нова и интересна информация, която да е полезна на учениците в тяхната подготовка и избор на мечтаната професия.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top