fbpx
Начало » България » Мнозинството от учителите са „За“ национален учителски събор

Мнозинството от учителите са „За“ национален учителски събор

  • netpro
  • 17 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за Мнозинството от учителите са „За“ национален учителски събор

  Експресно проучване на Министерството на образованието показва, че над 80 на сто от учителите одобряват провеждането на национален учителски събор. Една от главните идеи на събора е разясняването на Закона за училищното образование, който влиза в сила от 1 август. От просветното министерство са получени над 2000 въпроса, свързани с него за квалификацията на учителите, пенсионирането, новите програми, образователните стандарти.

  Министър Меглена Кунева е на мнение, че учителски събор трябва да се провежда на всеки две години.

 „Да повдигнем духа на българския учител, че учителите са сила на съвременната българска държава и такива искаме да бъдат и, разбира се, ние ще дадем рамковата характеристика на закона, защото за няколко часа не може да се отиде във всеки детайл и трябва да кажем какви са ни приоритетите. Още в момента, в който аз навлязох в закона, моят политически избор беше да кажа и да настигна думите си с действия, че в центъра на закона и в центъра на образователната реформа е учителят“, заяви тя, цитирана от БНР.

  За наем на зала „Арена Армеец“, в която ще се проведе събора, озвучаване и техническо оборудване Министерството на образованието е предвидило 100 000 лева. Учителите ще пътуват до София с училищните автобуси, а разходите ще се поемат от бюджетите на учебните заведения.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top