fbpx
Начало » България » Министър Сачева: Учителите иноватори ще получат най-голямото признание

Министър Сачева: Учителите иноватори ще получат най-голямото признание

  • bobi
  • 28 юни 2018
  •  Коментарите са изключени за Министър Сачева: Учителите иноватори ще получат най-голямото признание

Учителите, които използват дигитални технологии и учат своите ученици да създават чрез тях отговорно и етично, са най-обичани, търсени и уважавани. Учителите-иноватори ще получат най-голямото признание – както от децата и младите хора, така и от обществото. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева се обърна към 12 креативни учители, отличени в конкурса „Дигитален посланик в час и клас“. Те ще работят за популяризиране на дигиталните технологии в образованието като се включат в проекта на Дигиталната национална коалиция (ДНК) и Google.org – e-Start@school, подкрепен от МОН. Ще бъдат обучени 450 учители от близо 200 училища в Северозападна България. Споразумението между ДНК и МОН предвижда и създаване на поне 100 безплатни образователни ресурси, достъпни за всички преподаватели в страната.

Учителят е професия на бъдещето и в МОН бихме искали педагогическите специалности да бъдат точно толкова предпочитани от учениците, колкото и специалностите в областта на технологиите, каза Сачева. По думите й дигиталните умения и възможностите да работиш с технологии са изключително важни в момента. Търсенето на хора, които да преподават дигитални технологии на всички, които не са на училище или студенти, ще става все по-голямо, посочи заместник-министърът.

В присъствието на представители на Google първите учители дигитални посланици обмениха иновативни практики, които ще предадат на свои колеги по време на предстоящите обучения в Северозападна България.  Те бяха отличени от комисаря по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел и Гергана Паси, председател на Дигитална национална коалиция.  Домакин на първата официална среща на избраните от конкурса “Дигитален посланик в час и клас“ е Лабораторията по киберсигурност, която се намира в Лабораторния комплекс на София Tех Парк.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top