fbpx
Начало » България » Министър Кунева се срещна с екипа на института по океанология във Варна

Министър Кунева се срещна с екипа на института по океанология във Варна

  • netpro
  • 25 ное. 2016
  •  Коментарите са изключени за Министър Кунева се срещна с екипа на института по океанология във Варна
меглена-кунева-623x330

Вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева се срещна с ръководството и екипа на Института по океанология към БАН във Варна. И.д. директорът на института проф. Веселин Пейчев показа научно-изследователския кораб „Академик“ и единствената подводница към него. Министър Кунева обяви, че на Института по океанология към БАН се предоставят 1,1 млн. лв. за финансиране на дейности за завършване на ремонта на кораба „Академик“. Това бе решено на заседание на Министерския съвет вчера.

Надявам се с ремонта да се продължи научната дейност на кораба, заяви Меглена Кунева. По този начин ще се реализират всички международни проекти на научното звено.

Проф. Веселин Пейчев обясни, че институтът ще кандидатстват по ос 1 на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Освен това разработват проекти и по програма „Хоризонт 2020“ на ЕС. Той допълни, че министър  на образованието и науката не е посещавал Института по океанология във Варна от 1985 г. 

Плавателният съд „Академик“ е единственият български научно-изследователски кораб, който все още е в експлоатация. Той е построен през 1979 г., а през 1988 г. е бил преоборудван за научни изследвания. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top