fbpx
Начало » България » Започва футболният турнир за подрастващи „Купата на Coca-Cola: Движи се!“

Започва футболният турнир за подрастващи „Купата на Coca-Cola: Движи се!“

  • netpro
  • 29 февр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Започва футболният турнир за подрастващи „Купата на Coca-Cola: Движи се!“
K5

Футболният турнир за подрастващи „Купата на CocaCola: Движи се!“ вече започва. Освен ученици на възраст между 12 и 14 години, тази година в надпреварата ще се включат и деца от нова възрастова група. По-големите състезатели в турнирите, на възраст между 14 и 16 години, също ще имат шанса да участват в мачовете за София и да премерят сили за голямата награда. В момента протичат вътрешно-училищните турнири по региони, а записването на отбори-участници ще бъде отворено до 09.03.2016 г.

За пета поредна година турнирът ще се проведе на територията на 8 региона в цяла България – Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе, София и Стара Загора. В 5-тото издание на инициативата отборите победители от всяка община ще се срещнат по време на регионалните финали, които ще се проведат в периода март-юни 2016 г. Големият финал на „Купата на CocaCola: Движи се!“ 2016 ще се проведе в края на 19 юни в София – като част от активностите, посветени на избирането на София за Европейска столица на спорта през 2018 г.

Шампионите от двете възрастови групи в „Купата на CocaCola: Движи се!“ 2016 ще си тръгнат не само с престижния трофей, но и с голямата награда – посещение на едни от най-вълнуващите футболни надпревари това лято. Двата отбора ще посетят два четвърт финални мача от ЕВРО 2016, които ще се проведат във Франция.

В тазгодишното издание на турнира, паралелно с футболната надпревара, ще протичат и разнообразни и забавни игри и състезания, както за подрастващите момчета и момичета, така и за техните родители. Множество специални изненади ще очакват участниците и зрителите на „Купата на CocaCola: Движи се!“ – предизвикателства, заедно с някои от любимите им популярни личности, множество награди и специални изненади. Както участващите отбори и техните семейства, така и техните близки и приятели ще имат възможност да се включат в инициативата, да се раздвижат и да се забавляват.

За 5-та поредна година междуучилищният футболен турнир ще мотивира учениците, техните семейства, приятели и учители да споделят заедно положителните емоции от спорта. Спортното състезание, в което могат да участват ученици на възраст между 12 и 16 години се организира от CocaCola в България в партньорство с Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Столична община и общините Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе и Стара Загора. Повече информация може да намерите на фейсбук страницата на инициативата “Купата на CocaCola: Движи се!: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg и на уебсайта на инициативата: https://kupata.bg/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top