fbpx
Начало » България » В Благоевград предстои конференция „Приносът на интелектуалната собственост – възможности за България“

В Благоевград предстои конференция „Приносът на интелектуалната собственост – възможности за България“

  • netpro
  • 06 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за В Благоевград предстои конференция „Приносът на интелектуалната собственост – възможности за България“
DSC 5107

На 8 юни 2017 г. от 13.00 ч. в аудитория „Андрей Делчев“ на Американския университет в България, гр. Благоевград ще се проведе конференция на тема „Приносът на интелектуалната собственост – възможности за България“.

Конференцията се организира в партньорство между организацията на композитори и автори Музикаутор, която чества своята 25-та годишнина, Посолството на САЩ в Република България, Американския университет в България и EY Bulgaria.

Поводът за събитието е ежегодният доклад на Търговския департамент на САЩ, известен още като Списък 301, за нивото на защита на интелектуалната собственост в различните страни. Редица изследвания, сред които и тези на Световната организация за интелектуална собственост (WIPO), потвърждават, че адекватната защита е ключова за икономическото развитие.

България присъства в този доклад от 2012 г. насам. Участниците ще разгледат причините за поставянето й в списъка на наблюдаваните страни, както и как и по какъв начин защитата на интелектуалната собственост е фактор за благосъстоянието на обществото.

В рамките на конференцията EY Bulgaria ще представи международно изследване, подкрепено от ЮНЕСКО, което показва икономическата тежест на културните и креативни индустрии, които създават добавена стойност и работни места. 

В конференцията ще вземат участие представители на академичната общност – от Американския университет в България и Университета за национално и световно стопанство, представители на международни организации – СОИС, неправителствени организации, експерти, преподаватели, студенти, журналисти от национални, регионални медии и международни кореспонденти. Очаква се да участват още представители на институции, сред които Министерство на културата, Министерство на икономиката и Министерство на правосъдието. Модератори в конференцията ще бъдат Мария Стоянова – член на Съвета за електронни медии, и Добрина Чешмеджиева – журналист и водещ на предаването на БНТ „Референдум“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top