fbpx
Начало » България » ВТУ раздава стипендии на отлични студенти

ВТУ раздава стипендии на отлични студенти

  • netpro
  • 07 дек. 2015
  •  Коментарите са изключени за ВТУ раздава стипендии на отлични студенти
VTU

Тържествено събрание по случай студентския празник- 8 декември, ще се проведе в аулата на Великотърновския университет. Събитието е насрочено за 7 декември (понеделник) от 11 ч. 

Преди тържеството, в 9,30 ч. работа ще започне и ректорът за един ден Димитър Димитров. Той е първокурсник и изучава право, информираха от висшето училище. За първи път студентите избират ректор за един ден, който не е момиче. 

От 10,30  до 11,00 ч. пред Ректората на ВТУ концерт ще изнесе ученическият духов оркестър на СОУ “Емилиян Станев”. Тържественото събрание  ще започне с приветствието на ректора проф. д-р Христо Бонджолов. 

За студентския празник и неговите традиции ще говори доц. д-р Николай Проданов, зам.-ректор по научно и кариерно развитие. Приветствия към своите колеги ще поднесат Петър Петров, председател на Студенския съвет и Бартош Адамчевски от полския университет “Адам Мицкевич”, който ще поздрави присъстващите от името на чуждестранните студенти, които учат във Великотърновския университет.

Девет души, по един от всеки факултет, ще получат стипендиите на Академичния съвет в размер на 1000 лв. Това са Александър Христов, ІV курс, Българска филология; Благой Тумбаров,V курс, Право; Йоанна Станчева, ІV курс, География; Майа Велева, ІІІ курс, Счетоводство и контрол; Борис Николов, ІV курс, Философия; Пламен Кондов, ІV курс, Изящни изкуства – стенопис; Десислава Георгиева, ІV курс, Теология; Гергана Будинова, ІV курс, Социална педагогика; Кристиан Димитров, ІІІ курс, Компютърни науки.

Източници: ВТУ; Дарик радио

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top