fbpx
Начало » България » ВСУ – домакин на инициативата EURAXESS

ВСУ – домакин на инициативата EURAXESS

  • netpro
  • 28 окт. 2015
  •  Коментарите са изключени за ВСУ – домакин на инициативата EURAXESS
VSU

Утре 29 октомври (четвъртък) 2015 г. Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ ще бъде домакин на инициативата на Европейската комисия EURAXESS.

Университетът е едно от двете български висши училища, които ще бъдат спирка на интерактивния автобус на EURAXESS. Пряк достъп да услугите предлагани от организацията тази година имат университети в 34 града от 16 държави.

Официалното откриване на събитието е утре от 10:00 часа във Варненския свободен университет. 

В програмата са включени семинарни панели, свързани с кариерното развитие на изследователите, предизвикателствата пред изследователската мобилност, Европейската харта за изследователи и Кодекс за поведение при подбор на изследователи. 

Интерактивният автобус включва информационни терминали, където изследователите могат да разгледат уебсайта на EURAXESS и да публикуват собствените си автобиографии. Специалисти от EURAXESS ще бъдат на разположение, за да дават разяснения за услугите и как могат да бъдат използвани за намиране на работа и развиване на научноизследователска кариера. Професионален фотограф ще направи на посетителите снимки за автобиографии.

EURAXESS Researchers in Motion е уникална инициатива на Европейската комисия, предоставяща достъп до пълен набор на информация и услуги на изследователи, които желаят да развиват своята изследователска кариера в Европа или да останат свързани с нея.

Като носител на престижното HR Excellence in Research лого на Европейската комисия един от приоритетите на Варненския свободен университет е развитието на научно-изследователска дейност. 

„За нас е голяма чест и признание да присъстваме сред водещите европейски изследователски университети. Стратегическата ориентация на Варненския свободен университет е пряко свързана с развитието на приложните изследвания и иновациите в тясно партньорство с бизнеса. Ние отдавна сме осъзнали необходимостта от развитието на научно-изследователския потенциал на университета и повторното ни удостояване с логото за човешки ресурси е сериозна атестация за направеното от нас“, споделя заместник-ректорът по научно-изследователската дейност на университета проф. д-р Павел Павлов.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top