fbpx
Начало » Любопитно » Видове учебните програми предлагани в Италия

Видове учебните програми предлагани в Италия

  • netpro
  • 11 май 2015
  •  Коментарите са изключени за Видове учебните програми предлагани в Италия
Italy-sta

Дори ако не винаги е добра идея да се изучава техническа програма в Италия, тъй като университетите обикновено не разполагат с достатъчно добра база за научни изследвания, където да се извършват тези проучвания, има много други академични силни програми в италианската система за висше образование. На първо място, Италия е известна като културната столица на света, родината на Леонардо да Винчи, Ботичели, Данте Алигиери и много други известни художници, скулптори, архитекти, поети, писатели, които тази страна е дала на света. Тук трябва да споменем и многото модни къщи с известни имена като: Trussardi, Prada, Gucci, Versace, Dolce & Gabbana, Armani, Valentino, Gianfranco Ferre, Roberto Cavalli.

Къде, ако не в Италия, е най-доброто място за овладяване на творческите професии? Това е перфектната дестинация за изучаване на дизайн, музика, архитектура, творческо писане и други науки, свързани с изобразителното изкуство. Тук можете да видите всичко, което можете да се изучава, като просто излезете и се разходите по улицата, тъй като Италия може да се разглежда като музей на открито. Може да изучавате изкуства почти навсякъде в Италия, като например в академиите по изобразително изкуство, специализирани в четири основни области: рисуване, скулптура, интериор и украса. Практическите занятия в музеи и галерии носят неописуемо естетическо удоволствие.

Istituto D’Arte обучава бъдещи грънчари и стъклари, резбари на дърво и метал. Рим, Флоренция и Урбино имат следните институти по художествено майсторство: Istituti Superiore, l’Industria Artistica, ISIA. Курсът на обучение във всяка една от тези институции е четири години и се състои от теоретична и практическа част.

Ако сте надарен с музикални таланти можете допълнително да ги развиете в консерваториите, които се намират във всички големи градове – Рим, Милано, Болоня и др. И тогава мечтата да пеете на световноизвестната оперна сцена като La Scala може да стане реалност. Тук обучението трае от пет до десет години. Танцьори, хореографи, балет майстори се обучават в Националната академия на хореография в Рим. Овладяването на професията актьор или сценарист става със записване в програма в три степени, или като вземете краткосрочни курсове за театрална постановка и режисура в Национална академия за драматични изкуства в Рим. Въпреки това, чужденците могат да се обучават само като неприети във ВУЗ студенти и да разчитат само на получаване на сертификат за завършен курс.

Къде другаде може да изучавате моден дизайн, бранд мениджмънт и създаване на нови аксесоари, ако не в центъра на модата? Дори изразът „италиански дизайн“ е марка, сама по себе си. Италиански дрехи, обувки, аксесоари, автомобили, мебели, интериор всички имат своя уникален стил и са признати в цял свят.

Едни от най-добрите висши учебни заведения в областта на модата и дизайна са Domus Academy, NABA, Istituto Marangoni, и Istituto Europeo ди Design. Можете да намерите голямо разнообразие от програми за обучение – от проектирането до комуникация, фотография, анимация и мултимедия. Добра комуникация между висшите учебни заведения и фирми за производство дава възможност за стажове в световно добри модни и дизайнерски студиа и възможността за участие в проекти на водещи компании в модната индустрия. 

Топъл, мек климат, приятелски настроени хора, творческа атмосфера също допринасят, за да направите следването си в тази страна чиста наслада.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top