fbpx
Начало » Новини » Великобритания има нужда от европейските студенти

Великобритания има нужда от европейските студенти

  • netpro
  • 30 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за Великобритания има нужда от европейските студенти

  Евентуалното напускане на ЕС от Великобритания поставя множество неизвестни за работата по научни разработки и проекти, в които участват екипи от няколко европейски страни, както и програмата Еразъм за мобилност и обмен на студенти и преподаватели. Няма съмнение, че британската академична общност ще направи всичко възможно да се постигнат договорености, така че бъдещите отношения между Великобритания и Европейския съюз да не попречат на притока на европейски студенти и изграденото ползотворно сътрудничество с техните партньори от европейските университети.

  Консултантска агенция ЕДЛАНТА споделя, че има уверение от партньорите си – британски университети, че условията за прием, учебните такси и достъпът до финансиране на обучението чрез студентски заем, остават непроменени за студентите в бакалавърски програми, които вече за започнали или ще започнат образованието си във Великобритания през 2016 или 2017 година.

  Заемът от 10 000 паунда, който тази година Великобритания реши да отпуска за магистърски програми за граждани на Европейския съюз, също важи за 2016/2017 учебна година, при условие, че кандидатите са приети в университет в Англия и не са завършили вече друга магистратура.

  Към момента Великобритания е No. 1 учебна дестинация за българските студенти, които искат да получат бакалавърска или магистърска степен в чужбина. Най-желаните специалности са тези в областта на икономиката и бизнес мениджмънта, компютърните и инженерните науки, биотехнологиите, медии и журналистика и архитектура.

  Това, с което Великобритания привлича нашите студенти, са отличната база на университетите (за обучение, изследователски дейности, настаняване, спорт…) и добре балансираните учебни програми, които почти винаги включват и стажове. Освен това, дипломата от престижен британски университет гарантира добра професионална реализация навсякъде по света. 

 

Източник: Консултантска агенция ЕДЛАНТА

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top