fbpx
Начало » Бакалавър » Българи получиха дипломите си от световен топ университет

Българи получиха дипломите си от световен топ университет

  • bobi
  • 13 дек. 2018
  •  Коментарите са изключени за Българи получиха дипломите си от световен топ университет

Стотици завършили University of Sheffield от целия регион получиха официално своите дипломи на тържествена церемония на международния факултет CITY College. Церемонията се проведе в Солунската концертна зала, следвайки същата академична процесия, както церемониите на University of Sheffield във Великобритания. 

Завършилите Международния факултет бакалаври и магистри от над 25 страни гордо преминаха през сцената на Солунската концертна зала и бяха наградени от заместник-президента на университета, проф. Уин Морган. Доцентите, завършили докторската програма на University of Sheffield, подпомогнати от изследователския център на Международния факултет, получиха своите научни степени по време на церемонията.

Всички дипломанти бяха представени на проф. Джил Валентайн, заместник-ректор на University of Sheffield, академици от Британския университет и Международния факултет и 1500 гости.

На церемонията почетни степени „Хонорис кауза“ бяха връчени на г-н Янис Бутарис, кмет на Солун, и г-жа Виктория Хислъп, автор.

Британският посланик, г-жа Кейт Смит, приветства студентите за добре дошли в началото на церемонията. В нейното обръщение тя изрично коментира: „В известен смисъл считам себе си за неформален възпитаник на International Faculty CITY College.“ Тя подчерта важността на образователните връзки между Гърция и Великобритания, казвайки: „CITY College и Sheffield предоставят паралелна възможност на младите хора от Гърция и региона да получат британско образование, точно тук у дома или в близко съседство. Този модел има огромен потенциал за развитие.“

В заключителната реч заместник-ректорът на университета, професор Уин Морган, топло поздрави всички завършващи и каза: Може да сме на далечно физическо разстояние от Sheffield, но вие сте наши студенти и ще излезете от тази зала и институция,носейки това име. Вие ще бъдете посланици. Ще сте хората, които имат принос в света.“

The University of Sheffield International Faculty CITY College

В The University of Sheffield International Faculty CITY College над две десетилетия се преподават програмите на University of Sheffield в Солун, Гърция и на други места из Югоизточна Европа и Кавказкия регион, давайки възможността на студенти и професионалисти да вземат диплома от University of Sheffield в тяхната страна. Днес, Executive MBA програмата се изучава в Солун, София, Букурещ, Белград, Киев, Ереван, Тбилиси и Баку, редица магистърски програми се предлагат в София и Букурещ, а бакалавърски програми по бизнес се предлагат в София, съвместно с Нов български университет. Завършилите получават диплома от University of Sheffield, степен от университет, който се нарежда сред 1% от най-добрите университети в света (75-ти в света, 22-ри в Европа – QS World University Rankings 2019).

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top