fbpx
Начало » България » БФБ-София подкрепя инициативата за лятно училище за журналисти

БФБ-София подкрепя инициативата за лятно училище за журналисти

  • netpro
  • 27 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за БФБ-София подкрепя инициативата за лятно училище за журналисти
journalist

Българска фондова борса – София (БФБ) подкрепя фондация „Атанас Буров“ в реализацията на първото в страната лятно училище за финансови журналисти. Обучението ще се проведе от 12 до 17 септември 2015 г. 

По време на курса участниците ще се запознаят с начините за подбор на новини и работа с източници, както и с основни понятия от областта на икономиката и финансите. Бъдещите финансови журналисти ще решават и задачи с практически характер, като за целта се очаква да демонстрират знания, съобразителност, креативност и умения за работа в екип. Лектори ще бъдат професионалисти от водещите финансови медии, банковата сфера и капиталовия пазар в България. Местата в лятното училище са 15 като за тях могат да кандидатстват журналисти, които са в началото на кариерата и студенти, които изучават икономически специалности или журналистика, имат завършен трети курс и успех най-малко 4.50. Кандидатите трябва да владеят отлично английски език. 

Крайният срок за подаване на документи е 30 август 2015 г. Желаещите да участват в обучението трябва да представят попълнена информационна карта, автобиография и есе на една от предварително зададени три теми. Повече информация за лятното училище и изискванията към кандидатите може да бъде намерена на интернет страницата на фондация „Атанас Буров“. 

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top