fbpx
Начало » Бакалавър » Дни на образованието в Холандия

Дни на образованието в Холандия

Безплатен ранен прием за всички холандски университети стимулира българите за успешно кандидатстване

Компанията, изпратила най-много студенти в страната на лалетата, предоставя безплатно възможности за подаване на документи и успешна кандидатура до 31 октомври, 2018 г.

 

През последните пет години Холандия набира скорост към мястото на водеща  образователна дестинация за висше образование в Европа. По данни на международния проект Световно образование, организиран от най-голямата консултантска компания за образование в чужбина – Интеграл, с всяка година броят на кандидатите за холандски университети се увеличава с между 10 % и 15 %, а тази есен, проектът отчете ръст на изпратените студенти с цели 20% спрямо миналата година.

Причина за това е

голямото разнообразие на качествени бакалавърски и магистърски програми на английски език

и политиката на холандското правителство за привличане на международни студенти с многообразие от кредити, финансови помощи и облекчения и възможности, разказва Николай Христанов, мениджър висше образование на „Интеграл“ с дългогодишна практика, консултирал правилния избор на стотици българи за обучение в Холандия. Поредният ход на холандския кабинет бе решението

да намали таксата за първокурсници в бакалавърските програми на половина от миналата година

, с която те заплащат по 1040 евро вместо пълната годишна такса от 2080 евро, уточнява Христанов.

Кандидатстването в част от програмите в най-добрите холандските университети е с по-ранен срок от 15-и януари, поради което навременната подготовка на документи гарантира спазване на процедурите и спокойствие в кандидатите, казва още Христанов. Това е причината консултантска компания „Интеграл“ да организира специализирани дни на висшето образование в Холандия през октомври с възможност за безплатно кандидатстване за всички холандски университети. Целта е да бъдат стимулирани нашите студенти да подават отрано документите си, за да заемат местата, които напълно съответстват на желанията и възможностите им.

До 31 октомври във всички офиси на „Интеграл“ в страната се провежда кандидатстудентска кампания с безплатни консултации за избор на специалност и университет, попълване и подаване на документи и кореспонденция с висшите училища за получаване на отговори по приема.

Ранният прием дава възможност и за ранно настаняване

и  избор на добра квартира, което е един от основните технически проблеми в страната на лалетата. За да облекчи своите кандидати, фирма „Интеграл“ от няколко години работи със специализирана компания за студентско настаняване, която осигурява най-подходящата и изгодна квартира на студентите. Оказа се, че закъснелите с кандидатстването студенти, все по-често срещат трудности при настаняването и това стана ясно на специализираната родителска среща на приетите, които Интеграл организира за първи път тази година. Срещите на студентите, пътуващи с Интеграл ще се превърнат в регулярни, тъй като те помагат на семействата да направят най-добрия избор и организация за пребиваването на студента им в Холандия.

Кампанията на „Интеграл“ за ранно кандидатстване и избор през последните години се повишава и в резултат на организираните специализираните  посещения на кандидати в базите на водещите холандски университети или т. нар. Dutch trip.

Резултатите от тези посещения са вече на лице и доказателство за това е 12-класничката Денислава Шишкова от Природоматематическа гимназия „Проф. Емануил Иванов“, Кюстендил, която тази година посети с Интеграл холандски университети през септември, подаде своите документи и вече е получила своя

първи положителен отговор за прием.

След посещението си в Холандия, Деси решава да смени желаната от нея специалност „право“ с програмата „International business“ на университета в Утрехт. „Определям себе си като хамелеон, защото мога да се приспособявам бързо и имам многообразни интересни в различни сфери“, разказва Деси. „По време на лекциите, които посетих в Холандия, взимах участие и осъзнах,че всяка  една специалност ми харесва  и имам знания за нея. Първоначално бях объркана, защото не знаех коя най-добре ми приляга. Тогава осъзнах, че „International business“ е моята специалност. “Благодарна съм на „Интеграл“ за организираното пътуване, което не само ми помогна да намеря най-добрата за мен специалност, това посещение ми помогна да преоткрия себе си, да видя с очите си какво представлява студентският живот в Холандия и да съм убедена в избора си“!

Интеграл“ е компанията, която отвори приема за българи в холандски университети в далечната 2005 г. и издейства те да получават условия равни на европейските студенти преди приема ни в ЕС. Оттогава досега компанията обучава и изпраща свои консултанти в базите на най-добрите холандски университети, за да бъдат те информирани и да разполагат с информация „от първа ръка“ за условията, базите, преподавателите и отговорниците по приема на чужденци. Част от консултантите са бивши студенти, които са учили в Холандия и са „в час“ с тънкостите и задължителните изисквания за успешен прием и бъдеща реализация.

Седмицата „Учи в Холандия с Интеграл“ се провежда от 24 до 31 октомври във всички офиси на компанията. Подробна информация и записвания за безплатна консултация и кандидатстване може да направите: оттук.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top