fbpx
Начало » Бакалавър » Американски университет в България и Община Благоевград организират спортен празник

Американски университет в България и Община Благоевград организират спортен празник

  • netpro
  • 20 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Американски университет в България и Община Благоевград организират спортен празник
AUB

На 23-24 април АУБ Олимпикс организира серия от спортни мероприятия, някои от които съвместно с Община Благоевград

Благоевград, 20 април – На 23 април от 10 часа ще се проведе маратон с дължина 4 км, започващ от Централна сграда на Американския университет в България и стигащ до езерото в парк Бачиново. Събитието е организирано съвместно от спортния клуб Олимпикс към Американския университет в България и Община Благоевград. Възможност да участват имат и ученици от гимназиите и училищата в града. По същото време ще се провежда първото по рода си плувно състезание в новооткрития спортен комплекс „Пирин“. Участниците ще се състезават в дисциплината 50 м. свободен стил.

Спортният празник продължава на 24 април, от 9:30 часа на бейзболното игрище в парк Бачиново, където ще се организират 14 вида спортни дисциплини, създаващи усещането за миниолимпиада. Идеята на събитието е да събере на едно място студенти от университета и благоевградската общност, като в същото време популяризира спортния начин на живот в града.

АУБ Олимпикс е клуб от 40 души, който всяка година в края на април организира спортна олимпиада за студентите от Американския университет в България. На 20 април старт на събитието ще постави тържествена церемония по откриване, която включва специална програма, заря и ритуално запалване на олимпийския огън. На самата Олимпиада участват над 800 студенти от АУБ като състезатели и публика, а сред присъстващите са и университетска администрация, професори и жители на благоевградската общност. След края на състезанията се провежда официална церемония по награждаване, като победителите получават своите отличия от изявени български спортисти.

През годините специални гости са били: капитанът на националния ни отбор по волейбол Владо Николов и тогавашният треньор Камило Плачи, емблематичният Любо Ганев, лекоатлетката Ивет Лалова, както и много други спортни дейци. Неизменна част от събитието са благотворителните инициативи, като до момента организацията е подпомагала домове за деца, лишени от родителски грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно състояние.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top