fbpx
Начало » Новини » ІV Европейски студентски фестивал на руската култура се провежда край Варна

ІV Европейски студентски фестивал на руската култура се провежда край Варна

  • netpro
  • 17 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за ІV Европейски студентски фестивал на руската култура се провежда край Варна
Russia-large

От 21 до 26 септември 2015 г. Санаторно-оздравителният комплекс «Камчия» до Варна ще бъде домакин на ІV Европейски студентски фестивал «Друзья, прекрасен наш союз!», организиран от Фонд «Руский мир», съвместно с Фондация «Устойчиво развитие за България». В него ще вземат участие повече от 300 студенти, изучаващи руски език в 30 от най-престижните европейски университети. В Камчия ще се срещнат младежите от университетските центрове на Фонд „Руский мир“ в Гърция, Италия, Унгария, Чехия, Полша, Босна и Херцеговина, Румъния, Сърбия, Черна гора, Грузия, Русия и България и др.

Страната ни ще бъде представена от 4 отбора, в които влизат студенти от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“, от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, и от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство, Университета по библиотекознание и информационни технологии и Нов български университет.

В рамките на фестивала ще се проведе традиционният конкурс „Домашна работа“, в който студентите ще направят презентации на руски език на страната, града и университета, от който  идват. Отборите с най-интересни, нестандартни и креативни представяния, които покажат и отлични езикови знания ще бъдат отличени. Специална композиция, посветена на Годината на руската литература – 2015, подготвят младежите от Московския държавен университет. Тя ще завърши с любопитна викторина, озаглавена „Познавам руската литература“, в която ще се включат всички участници във фестивала. Възпитаниците на европейските ВУЗ-ове ще се състезават в песенен конкурс, а така също и всеки отбор ще представи на руски език поезия, проза, разказ или басня.

Източник: Dariknews

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top