fbpx
Начало » Бакалавър » Японски университет осигурява стипендии за български студенти

Японски университет осигурява стипендии за български студенти

  • netpro
  • 26 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Японски университет осигурява стипендии за български студенти
japan-travel

Студентите на Висше училище по мениджмънт (ВУМ) могат да кандидатстват за обмен във водещия японски бизнес университет Nagoya University of Commerce and Business (NUCB), съобщиха от учебното заведение.

Университетът заема челни позиции в рейтингите Eduinversal за магистърските си програми за 2015 г. ВУМ и японският университет обявиха партньорството си тази седмица. Крайният срок за кандидатстване по мобилността е 1 май 2016 г. Японският университет осигурява и стипендии.

Одобрените студенти ще се обучават по международна програма „Лидерство“ в Япония. Курсовете, които ще изучават младежите, ще бъдат изцяло на английски език. Основният фокус на бизнес модулите ще е бизнес средата в Япония и Азия.

Студентите ще имат възможност да опознаят японската култура и традиция чрез организираните допълнителни активности в Nagoya University of Commerce and Business (NUCB). В програмата са предвидени бизнес екскурзии, посещение на фабриката на Toyota, пътуване до Киото, както и други културни и спортни инициативи. Разходите по пътуванията се покриват частично или изцяло от японския университет.

Nagoya University of Commerce and Business (NUCB) ще отпусне стипендии на избраните студенти от ВУМ. Стипендиите, покриващи разходите по настаняване по време на целия есенен семестър през 2016 г., са различни: Type A – ¥40000 (US$330), Type B – ¥25000 (US$210), Type C – ¥15000 (US$125) (1 US$ = ¥120). Студентите могат да кандидатстват и за JASSO стипендия от японското правителство, отпускана с цел да се насърчи диверсификацията и международното присъствие на студенти в Nagoya University of Commerce and Business (NUCB).

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top