fbpx
Начало » България » Ще задължат ли учителите да се ваксинират?

Ще задължат ли учителите да се ваксинират?

  • myotova
  • 18 окт. 2021
  •  Коментарите са изключени за Ще задължат ли учителите да се ваксинират?

Министерството на образованието и науката няма да притиска учителите да се ваксинират, но ще поиска те да се тестват за COVID-19 всяка седмица.

Това се разбра от думите на образователния министър проф. Николай Денков в изказване пред медиите относно новите мерки, които се очакват да станат ясни до дни. Днес от 14 ч. ще има среща в Министерството на здравеопазването, на която ще се решава този въпрос.

„Аз подкрепям въвеждането на зеления сертификат по отношение на учителите, за педагогическия и непедагогическия персонал, а това, за което съм говорил с министър Кацаров е, че трябва да се даде известен преходен период, в който учителите да имат време да решат и ако искат да се ваксинират, да го направят. Ако не го направят, или ще трябва да докажат, че са преболедували по установения ред, или всяка седмица да бъдат тествани с един от двата типа тестове, които са свързани със зеления сертификат“

каза Денков.

И уточни, че тестовете ще бъдат безплатни. В същото време Денков е на мнение, че мерките за образованието трябва да се случват на местно ниво.

Междувременно днес проф. Денков изнесе данни за сериозни нарушения с почивки на ученици.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top