fbpx
Начало » Бакалавър » Шотландските ВУЗ масово дават откази на БГ кандидат-студенти

Шотландските ВУЗ масово дават откази на БГ кандидат-студенти

  • netpro
  • 06 мар. 2017
  •  Коментарите са изключени за Шотландските ВУЗ масово дават откази на БГ кандидат-студенти
dnhqg9y7-1410531657

Както, често коментирам в нашите консултации за кандидат-студенти за образование във Великобритания и в частност Шотландия, като предпочитана дестинация за повечето от тях, с всяка година се завишават изискванията към кандидатите, а на UCAS Apply 2017 стават практика отказите от страна на университети с основанието “After careful consideration, we regret to advise you that your application has been unsuccessful due to the limited number of places.

Разбира се, че местата са ограничени, НО следва да се има предвид, че поради държавното финансиране на студентите от България в Шотландия този брой е още по-малък.

И докато за един University of Edinburgh вече стана традиция да изисква максимално високи резултати на Дипломата за средно образование и матурите с допълнителна форма за EXPECTED GRADES в процеса на кандидатстване, но и да дава откази на кандидати с очаквам успех 5.99-6.00, то за University of Strathclyde, който до преди 2 години имаше изискване за Диплома минимум 5.25, а за Apply 2017 – 5.50, даването на откази за кандидати с очакван успех на Дипломата 5.80-5.95 вече  е изненада, но по-лошото е че става практика.

 


UCAS EXTRA

Тъй като всички кандидат-студенти, подали своите апликации за Бакалавърски програми през  UCAS, получават e-mail с уведомление, че е активна UCAS Extra, нека поясним какво е това и за какво служи.

Ако вече сте използвали всичките пет възможности за избор и НЕ СТЕ ПОЛУЧИЛИ нито една оферта, то може да се възползвате от т.нар. EXTRA.

Екстра е безплатна услуга. Кандидатът може да добави допълнителен избор (университет с конкретна специалност) във времето между 25 февруари и началото на юли. Ако Extra е достъпна за вас, то ще се появи бутон, след като влезате във вашия UCAS Track.

ЗАБЕЛЕЖКА: Може да добавите ЕДИН допълнителен избор, ако сте получили решения от всички пет университета и нямате офертаИЛИ ако имате оферти, но решите ДА ГИ ОТКАЖЕТЕ.

Ние не препоръчваме ОТКАЗВАНЕ на оферти, предвид факта, че няма 100% вероятност да получите нова оферта за добавения избор.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top