fbpx
Начало » Новини » Четвърта международна конференция „Да преосмислим Европейския съюз“

Четвърта международна конференция „Да преосмислим Европейския съюз“

  • netpro
  • 09 май 2017
  •  Коментарите са изключени за Четвърта международна конференция „Да преосмислим Европейския съюз“
poster konferencia int

На 11 май 2017 г. в 9.00 часа в Конферентната зала в Дома на Европа в България ще бъде открита Четвъртата международна конференция „Да преосмислим Европейския съюз“. Тя се организира от Катедра „Европеистика“ към Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, „Жан Моне Център за високи постижения“ с подкрепата на Програма „Еразъм плюс“ и Фондация „Ханс Зайдел“. Конференцията ще продължи и на 12 май 2017 г.

Гост-лектори на събитието са проф. Екарт Щратеншулте, директор на Европейската академия в Берлин, Германия и проф. Джон О’Бренън, Факултет по социология, Университет Мейнут, Ирландия. Проф. Екарт Щратеншулте ще изнесе лекция на тема: „Стагнация, табула раза, променлива геометрия, диференцирана солидарност: четири сценария за бъдещето на Европейския съюз“. Темата на лекцията на проф. Джон О’Бренън е: „Оръжия за масово междусъседско поразяване? Брекзит и Ирландия“.

В рамките на конференцията ще се проведат пет кръгли маси, на които ще бъдат обсъдени следните теми: „Да преосмислим Европейския съюз“, „Последни развития в Европейския съюз – пътят напред“, „България и Румъния – 10 години в ЕС“, „Разширяване, асоцииране, добросъседство“, „От търговия и инвестиции към европейска идентичност“.

В рамките на събитието доклади ще представят учени и изследователи от Софийския университет, Нов български университет, Университета за национално и световно стопанство, Бургаския свободен университет, Университета „Гоце Делчев“ в Щип, Македония, Букурещкия университет, Университета „Св. Климент Охридски“ в Битоля, Македония, Университета в Ниш, Сърбия, Университета „Аксарай“, Турция, Университета Бабеш-Боляй в Румъния и Американския колеж в Скопие, Македония.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top