fbpx
Начало » Класации » „Харвард“ е номер 1 по престиж в класацията на Times

„Харвард“ е номер 1 по престиж в класацията на Times

  • netpro
  • 03 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за „Харвард“ е номер 1 по престиж в класацията на Times

Университетът „Харвард“ в САЩ за поредна година оглави класацията на най-престижните висши училища в света на британското списание Times higher education. В челната тройка са още два американски университета, а топ 10 се допълва от американски и британски училища. САЩ са лидер по брой университети в топ 100 – почти половината от класираните университети са отвъд океана.

Класацията включва висшите училища с най-добра репутация в света. Тя е направена на базата на допитване сред над 10 000 представители на академичните среди в 150 държави. Точките, които всеки университет получава, са според субективната оценка на запитаните специалисти. Така класацията показва кои университети са с най-добра репутация и са смятани за най-престижни.

Тази година отново лидер е „Харвард“ след него са Масачузетският технологичен институт и „Станфорд“. В челните десет са още „Кеймбридж“ и „Оксфорд“ във Великобритания, Калифорнийският университет „Бъркли“, „Принстън“, „Йейл“, Калифорнийският технологичен институт и Калифорнийският университет в Лос Анджелис.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top