fbpx
Начало » България » Френския посланик и министър Танев ще открият събитие

Френския посланик и министър Танев ще открият събитие

  • netpro
  • 21 май 2015
  •  Коментарите са изключени за Френския посланик и министър Танев ще открият събитие
institut frances salon

Френският институт в България организира на 22 и 23 май в Гранд хотел София Салон Образование и Кариера“.

На този салон е предвидена секция „Образование“, където ученици и студенти ще могат да се информират за възможностите за обучение във Франция и във франкофонските програми в България, в директен контакт с представителите на присъстващите учебни заведения. Идеята е също така да се покаже, че френският език е и работен език. За целта в секция „Кариера“, представители на френски и български предприятия ще се срещнат в индивидуални интервюта за назначаване на работа със студенти и дипломирани специалисти.

Изключително загрижени за подобряване на посрещането и престоя на българските студенти във Франция, Френският институт в България ще подпише на салона договор за сътрудничество с едно от най-значимите взаимозастрахователни дружества във Франция МЖЕЛ, за съдействие при настаняване в общежитие и сключване на социална осигуровка.

Официалното подписване на този договор ще бъде непосредствено преди откривенето на салона, на 22 май в 12 часа, в присъствието на министъра на образованието и науката на България, професор Тодор Танев и на посланика на Франция в България, Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан.

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top