fbpx
Начало » Новини » Фестивал на знанието в Пловдив

Фестивал на знанието в Пловдив

Британско училище в София – Кампус Пловдив и кметство с. Марково най-учтиво канят всички любознателни деца на първия Фестивал на знанието и въображението, който ще се проведе на 9 юли, четвъртък от 15.30 часа. Акцентът на програмата е върху важните умения на 21-ви век, които децата следва да придобият, за да бъдат успешни в един непрекъснато променящ се свят. Дигитална компетентност, умения за комуникация, за критично и креативно мислене, умение за приспособимост в динамичния свят, в който живеем, умения за работа в екип – способности, които могат да се усвоят във и чрез учебната програма. Децата ще имат възможност да проявят своя талант, да участват в множество работилници от сферата на STEM – Наука, технологии, инженерство и математика, да се впуснат в света на въображението и да претворят идеите си чрез изкуство и музика.

Първият Фестивал на знанието в Пловдив ще привлече децата и гостите на Града под тепетата с много разнообразни дейности като занимания по лего и роботика, информационни технологии, приложни изкуства, ще бъдат демонстрирани умения на децата още в най-ранна възраст да работят по собствени проекти и след това да ги представят. Присъстващите на събитието ще имат възможност да видят на живо как децата могат да реализират собствени проекти по зададена тема, как работят по тях в групи, а след това ги представят пред своите родители.

Организатор на Фестивал на знанието е Британско училище в София – Кампус Пловдив с любезната подкрепа на кметството на с. Марково. Преди седмица училището бе домакин на обществена дискусия на тема „Умения за успешна реализация: изискванията към бъдещите служители. Възпитаване и развиване на уменията на 21-ви век в образованието.” Дискусията бе открита от кмета на с. Марково г-жа Десислава Терзиева. Участници във форума бяха още г-жа Анелия Тодорова, заместник-търговско аташе на посолството на Великобритания в България, г-н Виктор Гугушев, президент на FB Next Gen, младежкият клон на организацията на семейния бизнес в България, представители на бизнеса на Пловдив.

Датата 9. юли е избрана неслучайно – на този ден се навършват 170 години от рождението на Иван Вазов. Вазов нарича Пловдив „свой втори роден град“. Пловдивският период на Иван Вазов е много плодотворен, Вазов е депутат в Областното събрание. Интересен факт е, че съкратена версия на романа „Под игото“ е първият български роман, преведен на английски език.

 

Място на провеждане: Британско училище в София – Кампус Пловдив, гр. Пловдив, с. Марково, ул. Цар Иван Асен II № 45

Телефон за повече информация: 0889 910 910, email – office@bsplovdiv.bg

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top