fbpx
Начало » България » Учители от цялата страна се събират на конференция „Качествено образование за успешен бизнес“

Учители от цялата страна се събират на конференция „Качествено образование за успешен бизнес“

  • netpro
  • 09 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Учители от цялата страна се събират на конференция „Качествено образование за успешен бизнес“
empty-classroom

На 10 май 2016 г. за първи път  Висшето училище за застраховане и финанси (ВУЗФ) организира национална обучителна конференция за учители от всички средни училища в България под надслов „Качествено образование за успешен бизнес“.

Конференцията е под патронажа на председателят на Синдиката на българските учители г-жа Янка Такева и ще се състои в сградата на ВУЗФ (гр. София, кв. „Овча купел“, ул. „Гусла” № 1, зала 501 от 9:54 ч.).

Целта на събитието е да се направи оценка за съвременното образование и да се обмислят възможности за разширяване на полезните връзки между бизнеса и средното и висшето образование в страната ни.

Конференцията ще започне с кръгла маса, в която ще вземат участие г-жа Янка Такева, която ще открие и конференцията съвместно с доц. Вазов, ректор на Висше училище по застраховане и финанси. По време на дискусионната среща ще се включат и представители на „Заедно в час“, които ще представят наръчник „Как да развиваме умения на 21-ви век в час? Наръчник, създаден от учители за учители”.

В рамките на еднодневния форум ще се проведе и квалификационен обучителен курс “Съвременни тенденции в учебното съдържание на икономическите дисциплини“. Предвижда се  обучението да се осъществи в различни направления, в съответствие със заявените желания на учителите. Всеки учител предварително е  посочил  предпочитана тематика, в която ще бъде обучен от преподаватели на Висшето училище по застраховане и финанси, и ще получил сертификат за еднодневния курс. 

Квалификационният курс обхваща следните направления:

Приложение на математиката в икономиката; Счетоводство; Финанси; Банкиране; Маркетинг; Меки умения ( soft skills).

Събитието бе подкерпено от банка ДСК, минерални води Девин, Синдикат на българските учители, Заедно в час, фондация Правител

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top