fbpx
Начало » България » Училище „Никола Вапцаров“ в Силистра с нов интериорен дизайн

Училище „Никола Вапцаров“ в Силистра с нов интериорен дизайн

  • bobi
  • 12 дек. 2018
  •  Коментарите са изключени за Училище „Никола Вапцаров“ в Силистра с нов интериорен дизайн

На изцяло нов интериорен дизайн се радва училище „Никола Вапцаров“ в Силистра, от тази учебна година. То е част от благотворителната инициатива на българката Албена Спърлинг, която от години живее в чужбина.

Създаването на екипна работа е една от целите на инициативата наречена „Обичам моето училище!“. Дизайна и идеите са на фондацията на Албена Спърлинг, а реализацията е дело на учители, ученици и родители. Заедно успяват чрез благотворителност да съберат над 4 000 лв. за да ремонтират класните стаи на училище „Никола Вапцаров“ в Силистра.

Ясенна Пецова, зам.-директор СУ „Никола Вапцаров“ – Силистра: „Нещото което отличаваше този проект е съпричастността, която трябваше да проявят всички,  а когато станеш съпричастен, след това си отговорен, за това което си създал.

Албена Спърлинг: „Всички заедно ставаме едно цяло и тогава се чувстваме едно голямо семейство те взимат участие при създаването на дизайна – тоест чрез боядисване на стаи, чрез създаване на мебели, декупиране на мебели и посяване на цветя.“

Пресияна Милкова, Х клас: „Работата беше приятна, защото беше споделена с моите съученици и в момента много се радвам когато виждам какво сме направили.“Всеки един от фототапетите в класните стаи и фоайетата е с индивидуален дизайн.

Албена Спърлинг: „Всяка стая трябва да си има дух – ако сме в класната стая по математика имаме тапет който изобразява нещо свързано с математиката …позитивни утвърждения и съответно мисли, които да вдъхновяват децата.“

Яница Костадинова, Х клас: „Много ни харесва да идваме вече на училище и да е толкова уютно.“

Ясенна Пецова, зам.-директор СУ „Никола Вапцаров“ – Силистра: „Всеки един клас, в който вече е свършена работата по проекта се грижи за стаята си и за цветята при малките, които сами засадиха, и за чистотата – нямаме вандализъм в училище, което беше проблем преди това.“

До момента са направени 20 класни стаи и някои от коридорите и фоайетата в училището. Догодина ще бъдат завършени и останалите. И ако в началото е имало колебание в някои от учителите за успеха на инициативата, днес ентусиазмът за преобразяването на класните стаи, е завладял и тях.

Източник: www.tvplus.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top