fbpx
Начало » Любопитно » Учени: До 20 г. махмурлукът ще остане в миналото

Учени: До 20 г. махмурлукът ще остане в миналото

  • bobi
  • 21 дек. 2017
  •  Коментарите са изключени за Учени: До 20 г. махмурлукът ще остане в миналото

Имали ли сте някога толкова лош махмурлук, че сте искали да се откажете от алкохола завинаги?

Ако отговорът ви е – да, то това ще ви зарадва – махмурлукът съвсем скоро ще остане в миналото, твърди проф. Дейвид Нът, бивш съветник по лекарствата към Британското правителство.

Това ще се случи чрез замяната на обикновения алкохол със синтетичен.

Синтетичният алкохол или „алкосинт“ притежава всичко, което хората обичат в алкохола – премахва задръжките, развеселява ни и ни отпуска. За сметка на това алкосит не води до гадене, повръщане, виене на свят и ужасяващо главоболие.

В следващите 10 до 20 години западното общество ще спре да пие алкохол освен в редки случаи. Алкосинт ще бъде предпочитаното питие, както също в следващото десетилетие тютюнът и цигарите ще бъдат заменени от електронни цигари“, смята Нът.

Освен липсата на махмурлук, алкосинт има и други предимства. 

Всяка година по света умират милиони хора, вследствие на усложнения, предизвикани от приема на алкохол.

За разлика от алкохола, алкосинт не уврежда черния дроб, сърцето, кръвоносните съдове или мозъчните клетки. Според проф. Нът алкосинт изобщо не е вреден.

Експерти по човешкото здраве се интересуват и от друг аспект на алкосинт, който те наричат “plateau“. Той е свързан със създаване на изкуствен лимит на пиенето, след който и да продължим да пием, да не се напиваме повече.

Може да се отрази добре на културата. При по-малко интоксикации ще има по-малко насилие по улиците, по-малко повръщане и по-малко неприятни случки по центровете на градовете ни“, смята Нът.

Това не е вълшебен лек на алкохолизма.

Възстановяващите се алкохолици трябва да стоят далеч както от алкохола, така и от алкосинт, защото не могат да се да гаранции, че няма да ги пристрасти.

Учените вярват обаче, че при всички случаи синтетичният алкохол ще промени бъдещето на пиенето към добро и ще допринесе за по-доброто физическо здраве на хората.

Няма ли да е прекрасно да заменим алкохола с нещо, което почти не води до смъртни случаи? Това ще е едно от най-смислените развития в обществото в историята на човечеството“, смята професорът.

Източник: www.vesti.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top