fbpx
Начало » България » Ученици показват модерен бизнес на панаира „Млад предприемач“ в Пловдив

Ученици показват модерен бизнес на панаира „Млад предприемач“ в Пловдив

  • netpro
  • 25 апр. 2017
  •  Коментарите са изключени за Ученици показват модерен бизнес на панаира „Млад предприемач“ в Пловдив
Панаир-снимка

Бизнес в нови сектори ще демонстрират участници в Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“, който ще се проведе на 27 и 28 април 2017 г. в Пловдив. На него ще се представят  130 ученически фирми от България, Белгия, Румъния, Сърбия и Черна гора. 

Много от участниците обръщат поглед към модерни направления в бизнеса, като пластична хирургия, услуги, свързани с развлечения и отдих, търговия чрез поръчки по поща, телефон и Интернет, онлайн медии. Други се изявяват в традиционни стопански дейности: финанси и застраховане, производство и пласмент на храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организация на събития, реклама и пиар, строителство и озеленяване, фотография, спорт,  търговия в широк спектър – от сувенири и  играчки през облекла, бижута, козметика, стоки за бита и книги до  автомобили.

Бъдещите мениджъри ще покажат как управляват своите тренировъчни фирми в Международен панаир Пловдив. По време на ТФ ФЕСТ ще се проведат 16 конкурса, сред които за щанд за екип и професионално обслужване, за каталог и рекламни материали, за уеб сайт, за презентация, за най-добра банка, за защита на интелектуалната собственост, за сътрудничество с фирма ментор,  ще бъдат избрани Мис и Мистър ТФ ФЕСТ.

Това е единственото в България състезание по професии с международно участие. Очаква се неговото двадесето издание отново да мине в силна конкуренция между отборите, които  са с 18 повече от миналата година.

Проявата се организира от Центъра на учебно-тренировъчните фирми към Министерството на образованието и науката. Тя е одобрена като международно събитие от Европейската комисия и посочена като добра практика за обучение в предприемачество и развиване на креативността. 

ТФ ФЕСТ е част от проекта „Мост между училището и бизнеса“. Всяка година расте броят на работодателите, които го посещават, за да подберат бъдещи кадри за своите  компании. 

Мрежата на българските учебни предприятия обединява 347 ученически и 6 студентски фирми. Всяка година нови 5000 души получават интегрирана подготовка по икономика, компютърни умения, бизнес администрация, роден и чужд език. Мрежата е лидер на Балканите в прилагането на дуалния модел в икономическите специалности на средните училища.

ТФ ФЕСТ се провежда с подкрепата на Международен панаир Пловдив, сдружение „Българска тренировъчна централа“, Българския форум на бизнес лидерите, Патентното ведомство и други партньори.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top