fbpx
Начало » България » Ученици от шест държави организираха панаир на традиционните си продукти в Бургас

Ученици от шест държави организираха панаир на традиционните си продукти в Бургас

  • netpro
  • 19 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Ученици от шест държави организираха панаир на традиционните си продукти в Бургас
Ispania

Панаир с традиционни продукти и сувенири от шест държави организираха ученици в Бургас. Участници от Финландия, Чехия, Италия, Словения и Испания, заедно с домакините от България, наредиха маси в Морското казино и зарадваха бургазлии с продуктите и сувенирите, които най-силно олицетворяват родните им места. Събитието бе част от домакинството на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ по проект „Ученици правят предприятие в реално време“ (№ 2014-1-FI01-KA201-000894_6 ), финансиран от европейската програма за образование Еразъм+. В България партньорите имаха ангажимент да представят организирани от тях маркетингови агенции и всички дейности, съпътстващи презентирането на дадени продукти.

Панаирът даде старт на богата програма, която екипът на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ бе подготвил за своите гости. Бургаските математици представиха гордостта на страната ни- розовото масло, както и вина, колбаси и сирена от региона. Като домакини не пропуснаха да наредят на своята маса и традиционни домашни гозби. Същинското начало на едноседмичната работна среща бе поставено с концерт, в който учениците от ПМГ казаха „Добре дошли“ с езика на музиката. Малко по-късно се проведе конкурс между партньорите за най-добро маркетингово представяне на продукт. За най-впечатляваща бе избрана работата на представителите на Финландия. Със забавен телевизионен клип и статия за вестник те успешно привлякоха внимание към своя продукт- сладко от боровинки.

Наред с работния график, гостите намериха време да опознаят Бургас и околността, да се разходят по вековните калдаръми на Несебър и Созопол и да разгледат Казанлъшката гробница и Долината на тракийските царе. Участниците в проекта се срещнаха и с представители на общинската администрация и се запознаха с европроектите и инвестиционната политика на общината в сферата на образованието. Българските партньори не пропуснаха да им покажат и остров Света Анастасия, който в последните години се превърна в перлата на туристически Бургас.

„Изключително сме щастливи, че наред с практическите знания за организацията на маркетингова агенция, които получихме в Бургас, успяхме да се запознаем и с част от туристическите дадености на България. По време на домакинството видяхме Созопол, Несебър, отделихме ден за Казанлък и всяко едно от местата остави трайни впечатления. Не без основание можем да кажем, че за нас екипът от  ПМГ-Бургас се превърна в проводник на българската култура и история.“ разказаха гостите на тръгване.

„Ученици правят предприятие в реално време“ ще продължи с изработването на концепции за ресторант, които ще бъдат представени от страните-партньорки през октомври в чешкото градче Знойно. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top