fbpx
Начало » България » Ученици от СМГ в най-елитните университети в Европа

Ученици от СМГ в най-елитните университети в Европа

  • netpro
  • 25 май 2017
  •  Коментарите са изключени за Ученици от СМГ в най-елитните университети в Европа
PB280042A

На фона на матурите, много ученици все още не знаят къде ще учат наесен. Знаем обаче със сигурност, че през последните години се увеличава броя на учениците, които продължават своето образование в чужбина. Такъв е и примера с учениците от Софийската математическа гимназия (СМГ), които отдавна вече знаят къде ще продължат образованието си. Освен, че вече са приети, данните сочат, че българските ученици от СМГ ще се изучават в едни от най-добрите университети в Европа и света.

Великобритания продължава да бъде най-предпочитаната като учебна дестинация за висше образование въпреки високите учебни такси. Причините за това са известни – английският е най-популярният чужд език сред българските ученици и те имат самочувствието, че могат да се справят с академичната програма изцяло на него. Британските университет предлагат и голямо разнообразие от специалности. В топ 5 за Европа са също Германия, Холандия, Швейцария и Испания.

Най-добрите университети в САЩ също се радват на интерес от нашите топ кандидат-студенти от елитното училище. Някой от предпочитаните университети в Северна Америка са: IIT – Illinois Institute of Technology, Columbia University (NYC), MIT (Massachusetts Institute of Technology)

След наша проверка, данните сочат, че най-предпочитаната страна за следващата година сред учениците от СМГ наистина е Великобритания. Сред университетите, които са избрали и вече са приети, виждаме престижните Cambridge и Oxford. Както знаем, Оксфорд и Кембридж са двата най-красиви и романтични средновековни университети. Оксфорд е по-старият университет и е открит през втората половина на 11-ти век. Кембриджкият университет е по-млад с повече от едно столетие и датира от началото на 13-ти век. Някои сред популярните лица завършили Кемжридж са Оскар Уайлд, Луис Карол, Дж.Р. Толкин, Маргарет Тачър, Стивън Хокинг, Тони Блеър и много други.

Други университети във Великобритания, в които младите ученолюбиви студенти от СМГ ще продължат образованието си, са Kings College London, UCL (University College London), University of Sheffield, Cardiff, Leeds, Bristol, Bath, Surrey, Birmingham, Manchester, Southampton, Glasgow и др.

Следващата предпочитана държава, разбира се, си остава Холандия. Холандия винаги е предпочитана, поради ред причини, сред които доброто образование, както и че е средище на изключително много на брой и от различни националности млади хора.  Холандия привлича и с практически ориентираните специалности, които се преподават на английски език, достъпни такси за обучение и възможности за финансиране чрез почасова работа, студентски заем и грантове. Най-предпочитаните университети там са: Tillburg, Breda, Fontys, University of Groningen, Hanze

Има и мнозина ученици от СМГ, които все пак са решили да се доверят на българското образование и да останат и да се развиват в родината. Сред най-желаните университети на първо място е Софийският университет, следван от Техническия университет в София, НБУ и Американския университет.

 

Където и да отидат нашите ученици, нека им пожелаем успех!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top