fbpx
Начало » България » Ученици от Полша, Турция и Италия ще обсъждат бъдещето на Европа в Бургас

Ученици от Полша, Турция и Италия ще обсъждат бъдещето на Европа в Бургас

  • netpro
  • 14 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за Ученици от Полша, Турция и Италия ще обсъждат бъдещето на Европа в Бургас
EU

От 13 до 19 март ученици от Полша, Турция и Италия си дават среща в Бургас под домакинството на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“. Гостуването е в рамките на проекта „The ruins of the past to power Europeans’ future” с № 2014-1-IT02-KA201-00-4253 по програма „Еразъм+” и има за цел да обобщи дейностите, извършени до момента, както и да начертае задачите за втората работна година. Сред основните ангажименти на проекта е да бъде анализирано разминаването между изискванията за компетенции и умения на младите хора, които нашето време изисква и тези, които училищата развиват.

Срещата е заложена като втора учебна мобилност за ученици и преподаватели и ще запознае участниците с българската култура, история и образователен живот. За да се доближат максимално до българския бит, учениците от чужбина ще бъдат настанени в приемни семейства. Старт на домакинството официално ще бъде даден в бургаското Морско казино на 14.03 (понеделник) от 10 ч с концерт, подготвен от възпитаниците на ПМГ. Веднага след това гостите ще се запознаят с кулинарните особености на българската кухня на обяд с домашно приготвени ястия. По-късно предстои представяне на страната, региона и града ни и специално подготвен от домакините куиз-изненада, в който са включени разнообразни теми за всички партнъорски страни.

Следващия ден партньорите по проекта ще прекарат в сградата на ПМГ, като ще  им бъдат представени начина на преподаване в гимназията и кабинетите, с които училището разполага. Малко по-късно те ще бъдат приети от  кмета на Бургас Димитър Николов, а след това ще опознаят града ни благодарение на играта „Открий града“. В програмата  е включен и ден във Варна, където участнците по проекта ще направят тур в Историческия музей и ще разгледат авио-космическия център и планетариума на комплекс Камчия. Веднага след морската столица е предвидена и разходка из гордостта на ЮНЕСКО- Несебър. Програмата ще продължи с посещение в Бръшлян, който ще покаже традициите и обичаите на Странджа планина, а Созопол ще разкрие своите антични тайни. Представителите на Математическата гимназия не са забравили да включат и последния впечатляващ проект на Бургас-  туристическия комплекс  Акве Калиде.

„Проектът, по който работим, разглежда културното и историческото наследство като фундамент, върху който да се изгради европейското бъдеще. За наша радост страната ни е богата на такива ценности, а ние с удоволствие сме готови да ги презентираме.  С любезната подкрепа на Община Бургас сме се постарали да покажем повече за краткото гостуване на партнъорите ни. Възпитаниците ни осъзнават отговорността да бъдат посланици на България в този проект, осъзнават големия ангажимент на домакинството и са се постарали да организират програмата така, че да бъде полезна и занимателна и същевременно да не бъде изтощителна.“ – коментират  ръководителите на проекта от българска страна.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top