fbpx
Начало » България » Университети във Великобритания подкрепят членството на страната в ЕС

Университети във Великобритания подкрепят членството на страната в ЕС

  • netpro
  • 11 май 2015
  •  Коментарите са изключени за Университети във Великобритания подкрепят членството на страната в ЕС
EU

Блог следи резултатите от изборите и потвържденията за референдум за членство

Университетски лидери казват, че ще засилят кампанията си, за да запазят Обединеното кралство в Европейския съюз, след като преизбраният за министър-председател Дейвид Камерън потвърди плановете за провеждане на референдум до 2017.

Кратко след общите избори, с изненадващо мнозинство на консерваторите, които са поддръжници на техния манифест за задържане на фронта, университетите от Обединеното кралство заявиха, че ще се говори „много повече“ в следващите „седмици и месеци“ за това, „защо членството в ЕС е толкова важно и има положителен ефект върху британския народ, обществото, икономиката и университетите“.

Алистър Ярвис, директор на комуникациите и външните отношения в университетите във Великобритания, и Вивиан Стерн, директор на HE Международен отдел във Великобритания, пишат в блог, че Великобритания има „изключително голям късмет“, да бъде част от ЕС.

Европа улеснява сътрудничеството в изследванията с континентални университети, които са най-често срещаните партньори на британците, а също така дава възможност на хиляди студенти да участват в обменни програми, пишат двамата директори.

„Британците, икономиката и обществото извличат полза от факта,че Великобритания е член на най-големия блок на знанието в света“, пише още в блога. „Научни изследвания, знания, иновации и технологии са факторите, които ще решават бъдещето на икономическия растеж и човешкия прогрес. Членството в ЕС създава британски работни места, позволява променящи живота открития и изобретения и укрепва позицията на Великобритания в света. „

В заключение постът посочва твърдението на университетите от Обединеното кралство, че вярват, че ще имат много съюзници в тяхната кампания, в това число организацията подозира, че ще се включи и настоящия преизбран министър-председател.

Намесата идва само седмици след като заместник-ректори пътуваха до Брюксел, за да лобират срещу съкращенията във финансирането за научните изследвания.

На това пътуване, сър Лешек Борисевич, заместник-канцлер на университета в Кеймбридж, каза пред висше образование Times, че ако всички държави напуснат ЕС, университетите ще губят стотици милиони паунда годишно във финансирането на научните изследвания.

В същото време, г-н Камерън е потвърдил, че Тереза ​​Май ще продължи да работи като министър на вътрешните работи в първия изцяло консервативен кабинет.

Тереза ​​Май многократно е кръстосвала шпаги с университетския сектор за законопроекта за борба с тероризма и сигурността, за които много академици се опасяват, че ще подтиснат свободата на словото в кампусите и имиграционните ограничения за чуждестранните студенти.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top