fbpx
Начало » България » Търсят се учители – 60 във Велико Търново и 30 в Ямбол

Търсят се учители – 60 във Велико Търново и 30 в Ямбол

  • bobi
  • 18 авг. 2020
  •  Коментарите са изключени за Търсят се учители – 60 във Велико Търново и 30 в Ямбол

Училищата в област Велико Търново са обявили 61 свободни работни места за учители. В селата ще се разчита на заместващите педагози.

Недостиг има за учители по всички предмети като най-много са свободните позиции за педагозите в занималните.

„Към началото на учебната година най-вероятно местата ще бъдат заети, но проблем може да възникне за училищата в малките населени места, където кандидатите са малко“, коментира Розалия Личева, началник на Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

Училищата търсят и хигиенисти, и шофьори на училищни автобуси. Свободни са местата на трима помощник-директори.

В Ямболска област положението е сходно. Обявени са 30 свободни места за учители в начален и среден курс на обучение и в детските градини. Незаети са също работни места за логопед, психолог, двама ресурсни учители, образователен медиатор. Това съобщи началникът на РУО Стойко Стойков.

Най-много свободни места за преподаватели има в учебните заведения на община Тунджа – девет, в Ямбол са седем, в Стралджа – шест, в Елхово и Болярово – по пет.

Според Стойков вакантните длъжности ще бъдат заети до началото на новата учебна година, но недостигът на преподаватели ще нараства поради очакваното пенсиониране на голям брой учители.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top