fbpx
Начало » България » Търсят решение на недостига на кадри в туристическия бранш

Търсят решение на недостига на кадри в туристическия бранш

  • netpro
  • 18 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Търсят решение на недостига на кадри в туристическия бранш
tur karta 2 02

Следващият понеделник ще бъде организирана среща между Министеството на туризма, Министеството на образованието и науката и представители на туристическия бранш заради сериозния недостиг на кадри в сектора. Това обяви на пресконференция в Бургас вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева.

По думите й едва 20% от завършващите туризъм като висше образование са заети в сектора, докато в същото време брашнът изпитва изключителен глад за кадри със средно образование – сервитьори, камериерки, готвачи и хора с няколко чужди езика. На срещата в понеделник ще бъде търсена пресечната точка между образованието и бизнеса, най-вече през професионалните гимназии.

Кунева съобщи също, че утре ще бъде проведена среща с директорите на Регионалните инспекторати по образованието в Ловеч, където ще бъдат обсъждани мерките за сигурността по време на матурите. До края на седмицата ще обявим целия пакет от мерки срещу преписването и изтичането на информация, посочи вицепремиерът.

В момента министър Кунева провежда среща с учители на първи и пети клас от областите Сливен, Ямбол и Бургас във връзка с промените, произтичащи от новия Закон за предучилищното и училищното образование. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top