fbpx
Начало » България » Търсим помощ за учителите от „Америка за България“

Търсим помощ за учителите от „Америка за България“

  • netpro
  • 26 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за Търсим помощ за учителите от „Америка за България“
fab

  Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева поиска помощ за учителите на среща с ръководството на фондация „Америка за България“. Тя се срещна с Нанси Шилер, заместник-председател на Управителния съвет и действащ президент на организацията. 

  „Учителите нямат мотивация и подкрепа от обществото. Затова те са мой приоритет и искам да бъдат издигнати отново сред най-престижните професии“, заяви Кунева. Министърът посочи като голям проблем пенсионирането на 45 000 учители през следващите 10 години. Според Меглена Кунева трябва да бъдат насочени публични и частни инвестиции към стимулирането на учителите и тяхната квалификация. По този начин ще се подобри качеството на българското образование.

  „Америка за България“ е инвестирала близо 100 млн. долара в българското образование по различни програми през последните шест години“, каза Нанси Шилер. Работят със 783 училища в 260 града и са достигнали до 210 000 ученици, 7000 учители и 150 директори. Фондацията си партнира с български университети, училища, библиотеки, читалища. Финансирани са 125 образователни проекта и програми.

  Министър Кунева разясни още за реформата в образованието, влизаща в сила от 1 август 2016 г., за новите стандарти и за Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Тя постави също акцент и върху проблема с ромите, които напускат рано училищата и остават необразовани. Меглена Кунева и Нанси Шилер се разбраха да засилят сътрудничеството си в сектора.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top