fbpx
Начало » Бакалавър » Тържествено събрание, посветено на 30-та годишнина на Програма „Еразъм“

Тържествено събрание, посветено на 30-та годишнина на Програма „Еразъм“

  • netpro
  • 20 февр. 2017
  •  Коментарите са изключени за Тържествено събрание, посветено на 30-та годишнина на Програма „Еразъм“
erasmus-plus

На 21 февруари 2017 г. в 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ ще се състои тържествено събрание, посветено на 30-та годишнина на Програма „Еразъм“.

На събитието, организирано от Центъра за развитие на човешките ресурси съвместно със Съвета на ректорите, ще бъде обявено началото на сътрудничество за провеждане на съвместни инициативи, с които ще бъде отбелязана 30-та годишнина на Програма „Еразъм“ в България.  

В тържественото събрание ще участват министър-председателят проф. Огнян Герджиков, министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, председателят на Съвета на ректорите и ректор на Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски” проф. Любен Тотев, ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков, изпълнителният директор на Центъра за развитие на човешките ресурси Татяна Калканова и др.

Ще бъде подписан и договор между Центъра за развитие на човешките ресурси и Университетската телевизия „Алма Матер“, която е официален медиен партньор за отразяване на събитията, свързани с 30-та годишнина на „Еразъм“ в България.

2017 г. е годината на „ЕРАЗЪМ“ – ERASMUS или EuRopean Community Action Scheme for the Mobility of University Students. Тридесетата годишнина на най-известната европейска програма за образователен обмен ще бъде отбелязана в целия Европейски съюз.

Символичното начало на годината на „Еразъм“ в България ще бъде поставено на  20 февруари 2017 г., когато от 19.00 до 22.00 часа Централният военен клуб ще бъде визуализиран с цветовете на Европейския съюз и анимирана история на програмата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top