fbpx
Начало » Любопитно » Тръмп спря борбата с глобалното затопляне

Тръмп спря борбата с глобалното затопляне

  • netpro
  • 29 мар. 2017
  •  Коментарите са изключени за Тръмп спря борбата с глобалното затопляне
donald-bb-trump

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа изпълнителна заповед, която отменя наложените от предшественика му Барак Обама мерки срещу изменението на климата.

На практика Тръмп спря борбата с глобалното затопляне, тъй като щатската икономика и Китай са най-големите замърсители с парникови газове и без съдействието на която и да е от двете държави, всякакви мерки срещу глобалното затопляне се обезсмислят.

С подписаната от президента на САЩ заповед за независимост на енергетиката се дава тласък на добива на изкопаеми горива. Сред отменените инициативи е и планът, изискващ отделните щати да намалят въглеродните емисии.

Ответните реакции не закъсняха. Европейският съюз критикува решението на Доналд Тръмп да прекрати Планът за чиста енергия – основополагаща политика на Обама, която наложи ограничение на парниковите газове в САЩ.

Мигел Ариас Канете, европейският комисар за климата и енергетиката, заяви: „Ние съжаляваме, че Съединените американски щати се отказват от основния стълб на климатичната си политика – Планът за чиста енергия. Сега остава да се види чрез какви други средства САЩ възнамеряват да изпълнят задълженията си по Парижкото споразумение”.

Дори американският петролен гигант „Ексон Мобил” призова Доналд Тръмп да не проваля споразумението за климата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top