fbpx
Начало » Любопитно » Трите навика зад успеха на втория най-богат кореец

Трите навика зад успеха на втория най-богат кореец

  • netpro
  • 06 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за Трите навика зад успеха на втория най-богат кореец
162540 1

Любопитството е качество, което винаги му е помагало като оглавяващ една от най-големите козметични компании в Азия, твърди милиардерът Су Кюнг-Бае.

Благодарение на това си качество, през годините той си създава три навика, на които, според него, се дължат до голяма степен предприемаческите му успехи, казва Су пред CNBC.

Су е председател и главен изпълнителен директор на южнокорейската компания за козметични продукти Amorepacific, както и вторият най-богат човек в Южна Корея. От Forbes оценяват състоянието му на 8.4 млрд. долара.

Amorepacific е най-голямата козметична компания в Южна КОрея и седмата най-голяма в света, според Women’s Wear Daily. Популярните южнокорейски марки като Sulwhasoo, Laneige и Innisfree са част от нейния портфейл.

Първият от трите навика на Су е да чете книга винаги, когато може. Според милиардера четенето е като порочен кръг, който постоянно го насърчава да разширява хоризонта си.

Това също така е навик, присъщ и на други милиардери, като Уорън Бъфет и Бил Гейтс.

„Четенето ми позволява да научавам нови неща, които преди това не съм знаел, а това ме мотивира да уча още,“ обяснява Су.

Друг лесен навик, който Су си изгражда, е да отделя известно време за размишления в края на всеки ден.

„Отделям по пет минути за размисъл преди лягане. Мисля за това какво съм правил през деня и колко продуктивен съм бил,“ казва Су.

Проучвания показват, че служителите, които прекарват известно време в размисъл върху представянето си през деня, имат с 23% по-добри постижения от тези, които не го правят, според Harvard Business Review.

Последният навик на Су е да не престава да бъде любознателен и да задава въпроси.

„Като задаваш въпроси, знаеш какво правиш добре и къде имаш нужда от подобрение,“ добавя той.

Що се отнася до начинаещите предприемачи, които искат да изградят глобален бизнес, Су съветва те да проявяват любопитство по отношение на хората и тяхната култура на различните пазари и да не престават да проявяват уважение.

 

Източник: profit.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top