fbpx
Начало » Новини » ТОП 5 бързо развиващи се индустрии, които ще ви осигурят работа

ТОП 5 бързо развиващи се индустрии, които ще ви осигурят работа

  • Lyubina Panayotova
  • 23 ное. 2017
  •  Коментарите са изключени за ТОП 5 бързо развиващи се индустрии, които ще ви осигурят работа

Желаната кариера е онзи остров на блаженството, към който всеки студент се стреми и до който иска да се докосне. Докато някой хора от малки знаят какви искат да станат и се борят за мечтите си, а други – пък не спират да се лутат в избора си, трети – се разочароват от липсата на професионална реализация. Ако не искате да попаднете в третата група от хора, то тази статия е точно за вас. Тенденциите на пазара на труда оформят завидни предимства на определени индустрии и главозамайващо бързо развитие спрямо други. Гладът за добре подготвени и квалифицирани специалисти в тези професии ще се запази със сигурност поне до 2020 г. Така че можете да бъдете спокойни, че инвестицията в образованието в едно от посочените направления ще ви осигури невероятни кариерни перспективи. Затова гарантират специалисти от Бюрото за трудова заетост и статистика на САЩ.

Дигитален маркетинг и комуникации

В ерата на социалните медии, потребителските навици и ангажираността на социалните общности могат да създадат и разрушат един бизнес. Дигиталното присъствие и съдържание е по-значимо от всякога. Независимо дали вие сте активен потребител на платформите за споделяне, ако сте амбициозен можете да бързо да добиете опит като или опитен медиен професионалист. Качествата, които трябва да притежавате в тази сфера са възможност да реагирате експедитивно на промените, да се адаптирате бързо спрямо медийното потребление, Отлични комуникационни умения са ключът за вашия сигурен успех в кариерата.

Кибер сигурност

Сигурността на кибер пространството е една от най-горещите теми в момента, независимо дали става въпрос за изтичане на данни или манипулиране на изборни резултати. За съжаление, кибер престъпленията не се ограничават само до тези сфери: хакерите представляват риск за всеки индивидуален потребител и за всяка реална организация, което означава че специалисти, които да имат уменията да ги предотвратят и да се борят с тях са необходими повече от всякога. Липсата на обща рамка за регулация на тези атаки, също отваря възможности пред професионалисти от различни сфери – като юристи например.

Здравеопазване

На фона на тенденцията за застаряващата демографска картина и постоянното развитие на нови медицински технологии, води със себе си повишеното търсене на високо квалифицирани специалисти в сферата на здравеопазването. Всъщност повечето нови работни места за завършилите с магистърска степен през следващото десетилетие ще бъдат в здравеопазването, независимо дали става дума за медицински сестри, лекари, хирурзи, зъболекари или тесни специалисти. Така че, образованието по медицина, ще ви гарантира много възможности след след дипломиране.

Програмиране на софтуер и приложения

Светът е подложен на информационна експлозия, в същото време бизнесът става все по-конкурентоспособен, а хората с умения да помагат на бизнеса да обновява и обслужва по-добре клиентите си са изключително ценни. Работата е динамична и разнообразна  и предлага високи финансови възможности, което не е за подценяване. Научете се как да се възползвате от най-модерните тенденции от развитието до реализацията на идея и как да изградите умения в предприемачеството, лидерството и бизнес иновации. Това ще ви осигури невероятни шансове за блестяща кариера на програмист.

Бизнес мениджмънт

Бизнес лидери, финансисти и икономисти са винаги необходими, за да проправят промените. Почти половината от 20-те професии с най-много работни места през 2016-2026 г. са отредени за завършилите бакалавърска степен в областта на бизнеса, финансите и управлението, включително лични финансови консултанти, счетоводители, анализатори и специалисти по бизнес операции.

Материал на Любина Панайотова 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top