fbpx
Начало » България » „Толкова много двойки по математика означава слаба икономика в страната ни през следващите години..“

„Толкова много двойки по математика означава слаба икономика в страната ни през следващите години..“

  • netpro
  • 13 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за „Толкова много двойки по математика означава слаба икономика в страната ни през следващите години..“

  Заместник-министърът на просветата, Диян Стаматов, направи сериозна равносметка на резултатите от кампания „Матури 2016“. Стаматова обърна внимание не само на оценките на зрелостниците, но и на тези от 4-ти и 7-ми клас.

  „Тази година достигнахме дъното на многото двойки както по математика, така и по български език особено в 7-ми клас. За сметка на това пък има сравнително добри резултати на матурите по български език в 12 клас. Има много добри резултати и в 4-ти клас.“, заяви той пред БНТ.

  „Толкова много двойки по математика означава слаба икономика в страната ни през следващите години, а това не го иска никой. Имаме една единствена възможност да се оттласнем от това дъно, защото в момента сме в период, в който влиза в действие новият закон за средното образование. Едновременно с това влизат нови учебни планове, прави се една изключително задълбочена промяна в образователната сфера, която дава възможност за пълната промяна на всичко“, каза Стаматов.

 Той е на мнение, че трябва да се подкрепят усилията и духа на българските учители, за да може да осъзнаят, че те са двигателят към позитивна промяна. Според него никой друг, освен учителят, не може да се заема с тази задача.    

Диян Стаматов е уверен, че със смяната на учебната програма ще се създадат повече възможности за упражнения и за свободно време, в което учениците да разказват, да решават логически задачи, за да могат да осмислят това, което четат.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top