fbpx
Начало » България » Това е най-богатият българин!

Това е най-богатият българин!

  • netpro
  • 09 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за Това е най-богатият българин!
b74b021472276b4d63aca9cfeb3838ef

Като ви питат кой според вас е най-богатият българин, за кого се сещате първо?

Всяка година се правят официални и неофициални класации за най-богатия българин и неговите подгласници. Най-често се спряга името на Васил Божков, както и на други олигарси. Оказва се, обаче, че истината е доста по-различна, а името на първенеца със сигурност не говори нищо на голяма част от сънародниците му.

Той се казва Владимир Тенев и е на 29 години. Основаната от него компания „Робинхуд“ се оценява на 1.3 млрд. долара. Това го прави официално първият българин – милиардер. И то без да се занимава с криминални деяния или да е бил във властта, за да може да се нагуши с „едни пари“. цялото му състояние е изкарано с напълно честен и легален труд, всичко е декларирано, всички данъци са платени!

През 2013г. Тенев завършва университета „Станфорд“ в САЩ и започва бляскавата си кариера като предприемач. Съвсем спокойно може да каже, че е осъществил „американската мечта“, и то преди да навърши 30 години! След дипломирането си основава своята компания. Само за четири години банкерите от Уолстрийт я оценяват на милиард и 300 милиона долара. Прогнозира се и че в кратки срокове ще се удвои и утрои.

Космическа сума за родните мащаби, но напълно реализирана мечта зад океана. Стартът на „Робинхуд“ е с едноименно приложение за смартфони, предлагащо безплатна търговия на фондовите борси. Това на пръв поглед просто изобретение е на път да промени финансовите пазари в САЩ, пише bgdnes.bg.

Причината е, че борсите стават достъпни за всеки от телефона му и то без високите такси на брокерите. В момента повече от три милиона американци се ползват от услугите на компанията на най-богатия българин. Сега плановете на Владимир са с поглед към Европа, която смята да превземе в най-скоро време.

Източник: http://novini24online.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top