fbpx
Начало » България » С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завърна българският олимпийски отбор от Балканската олимпиада по информатика.

С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завърна българският олимпийски отбор от Балканската олимпиада по информатика.

  • netpro
  • 05 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завърна българският олимпийски отбор от Балканската олимпиада по информатика.

С два златни, един сребърен и един бронзов медал се завърна българският олимпийски отбор от Балканската олимпиада по информатика. Отборът зае престижното  второ място след Румъния. Тази година Балканиадата се проведе между 29 юни и 2 юли в Кипър.

  „Доброто представяне на олимпийския отбор по информатика с годините се е превърнало в традиция.Благодарни сме за личната мотивация на ръководителите и състезателите, които носят такъв успех за страната ни, както и за сериозната подкрепа на Фондация „Америка за България“ в подготовката на тези талантливи деца”, коментират от Сдружението на ръководителите на олимпийските отбори по природни науки.

  Олимпийският отбор по информатика тази година е в следният състав:

Христо Веселинов Венев, СМГ, 12 клас – златен медал и второ място в класирането сред 45 състезатели

Енчо Иванов Мишинев, 11 клас – златен медал и трето място в класирането сред 45 състезатели

Даниел Райков Атанасов, СМГ, 12 клас – бронзов медал

Александър Кръстев, МГ Варна, 8 клас – сребърен медал

Ръководители на отбора са Емил Келеведжиев и Антон Шиков.

  За последното десетилетие олимпийските състезатели по информатика са спечелили 19 златни, 24 сребърни и 18 бронзови медали от участието си в Балканската олимпиада по информатика.

  България участва във всички олимпиади с изключение на едно издание като е била домакин през 1995-та, 2004-та, 2009-та и 2015 г.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top