fbpx
Начало » България » Съдят родителите на първокласници за неверни данни

Съдят родителите на първокласници за неверни данни

  • bobi
  • 13 апр. 2018
  •  Коментарите са изключени за Съдят родителите на първокласници за неверни данни

Родителите на кандидат-първокласници в София, които са попълнили невярна информация в заявлението, носят отговорност по чл. 313 от Наказателния кодекс. Това за първи път е записано в края на бланката, обясни Диян Стаматов, директор на столичното 119-о СУ “Акад. М. Арнаудов”.

Приемът на документи в София започва на 16 април и приключва на 16 май. Първото класиране трябва да е готово на 21-22 май.

Никакво влияние не оказва дали заявленията са занесени в училищата в първия или в последния ден от приема, уточни директорът. Според него е добре родителите да подадат документи в няколко училища, да не разчитат само на едно.

Водещ критерий тази година ще е уседналостта по местоживеене три или повече години. Посочва се адресът на детето, а не на родителите.

Ако има равен брой деца, които отговарят на едни и същи критерии и на допълнителни условия в едно и също училище, ще се тегли жребий. Това трябва да стане в присъствието на представители на обществения съвет, на настоятелството и да се заснеме, за да няма никакво съмнение за нещо задкулисно в приема. Ако при мен се стигне до такава ситуация, ще извикам и нотариус, каза Стаматов.

Източник: www.24chasa.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top