fbpx
Начало » България » СУ готви тържество по случай 24 май

СУ готви тържество по случай 24 май

  • netpro
  • 20 май 2016
  •  Коментарите са изключени за СУ готви тържество по случай 24 май
SU -kliment-ohridski

С академично тържество в Аулата на Софийския университет най-старото висше училище в България ще отбележи Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май.

Празникът ще започне в 11.30 часа с приветствено слово на ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. дфн Анастас Герджиков. 

Академично слово на тема: „За буквите и за достойнството“ ще произнесе проф. дфн Анна-Мария Тотоманова.

По време на академичното тържество ще бъдат наградени победителите в Десетия национален литературен конкурс за стихотворение и разказ на Фондация “Св. Климент Охридски” за студенти с българско гражданство, обучаващи се у нас и в чужбина.

По традиция в деня на светите братя Кирил и Методий ще бъде връчена стипендия на Фондация „Блага Димитрова“ за студент от Факултета по славянски филологии на Софийския университет.

За втори път Българското национално радио ще връчи награда на студент в специалност „Журналистика“, профил „Радио“. Инициативата е в памет на проф. д-р Веселин Димитров и цели насърчаване на обучението по радиожурналистика. 

В рамките на академичното тържество ще бъде отличена и езиковедската книга на годината на Факултета по славянски филологии на Софийския университет.

По традиция по-рано през деня Академическият съвет на Софийския университет ще участва в официалната церемония за отбелязване на празника, която ще започне в 11.00 часа при паметника на светите братя Кирил и Методий. Академичният съвет на Алма матер ще се присъедини към празничното общоградско шествие в 10.50 часа от главния вход на Ректората. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top