fbpx
Начало » Бакалавър » Студентски град на референдум – да се заключват ли общежитията

Студентски град на референдум – да се заключват ли общежитията

  • netpro
  • 11 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за Студентски град на референдум – да се заключват ли общежитията
studentski grad

Студенти от Софийският университет ще участват в референдум, свикан заради взетото решение общежитията им да бъдат заключвани от полунощ до 6:00 часа сутринта.

Ръководството на „Социално битово обслужване“ (СБО) към университета е взело самостоятелно решение да въведе този режим, без да се консултира с обитателите на общежитията.

Първоначалната причина била обезопасяване на студентитие по повод 3 март, но от СБО удължили мерките за сигурност и след празниците. Оказва се, че студентите, излезли от сградата, не могат да се приберат по стаите си, защото не носят документ, с които да докажат, че живеят в блока.

„Аз лично не подкрепям тази мярка за заключване и отключване и ще дам съвсем различни предложения. Студентски съвет в мое лице и в лицето на голяма част от колегите не подкрепят тази мярка и ще се опитат да я отменат”, каза Васил Силяновски, председател на Студентски съвет на Софийски университет, предаде бТВ.

Малко по-късно заповедта е отменена, поради създалото се масово недоволство и неодобрение. От университета обясниха, че ще проведат допитване сред студентите, настанени в общежитията, дали са съгласни с подобен пропускателен режим и ако не, ще чакат техните предложения за обезопасяване на местата.

Източници: blitz.bg; btv.bg; в-к Труд

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top