fbpx
Начало » България » Студентските съвети организират първи Университетски филм фест

Студентските съвети организират първи Университетски филм фест

  • netpro
  • 14 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Студентските съвети организират първи Университетски филм фест
Silent-cinema-thinkstock

Инициативният съвет на студентските съвети на висшите училища в София организира първи по рода си Университетски филм фест. Събитието под надслов „Кино по никое време“ ще се проведе от 15 април до 20 май 2016 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

„Кино по никое време“ се провежда с подкрепата на Българската национална телевизия и Националния филмов център. Целта на студентите е да припомнят върховите постижения на българското филмово творчество през изминалия век и да запознаят студентската общност с тях. Прожекциите ще дадат възможност за поглед към ценностите и проблемите на отминало време, от което младите хора днес могат да се поучат и да усвоят най-доброто и ще спомогнат и за съхраняването и развитието на българското самосъзнание. Фестът ще даде шанс на студенти от различни университети да се срещнат и да изразят мнение в дискусията, с която ще завършва всяка прожекция.

В програмата са включени единадесет филма: „Вчера“, „С деца на море“, „Козият рог“, „Топло“, „Господин за един ден“, „Любимец 13“, „Двойникът“, „Дами канят“, „Всичко е любов“, „Опасен чар“ и „Оркестър без име“. Всички прожекции ще се състоят в 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ с начален час 19.00. Входът ще бъде свободен за студенти от всички университети след представяне на студентски документ.

В Инициативния комитет на Софийските студентски съвети участват студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Химикотехнологичния и металургичен университет, Медицинския университет, Техническия университет, Лесотехническия университет, Националната спортна академия „Васил Левски“, Университета за архитектура, строителство и геодезия, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Студентите от софийските висши училища се организират, за да защитят правото на студентите на безопасна среда за живот, отговаряща на европейските норми. Тяхна инициатива е активното взаимодействие с общинските власти в София за подобряване на осветеността в Студентския град. Филм фестът е част от идеите на студентите за съвместни действия както за решаването на проблеми, така и за социални инициативи.

ПРОГРАМА

15.04.2016 г. – „Вчера“

19.04.2016 г. – „С деца на море“

21.04.2016 г. – „Козият рог“

22.04.2016 г. – „Топло“

26.04.2016 г. – „Господин за един ден“

10.05.2016 г. – „Любимец 13“

12.05.2016 г. – „Двойникът“

13.05.2016 г. – „Дами канят“

17.05.2016 г. – „Всичко е любов“

19.05.2016 г. – „Опасен чар“

20.05.2016 г. – „Оркестър без име“

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top