fbpx
Начало » Любопитно » Студенти от НБУ ще се снимат научно-популярен филм за Черно море

Студенти от НБУ ще се снимат научно-популярен филм за Черно море

  • netpro
  • 10 февр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Студенти от НБУ ще се снимат научно-популярен филм за Черно море
NBU 5

Студенти от Нов български университет (НБУ) ще заснемат научно – популярен филм за Черно море. Това ще стане възможно след като НБУ открие лаборатория си за морска биология, която ще работи основно през лятото в Созопол. Продукцията ще е съвместна между Департамента по кино и телевизия и новата лаборатория.

Това стана ясно след като ректорът на НБУ проф. Пламен Бочков откри символично кандидат-студентската си кампания, която на практика е започнала още през октомври и вече над 200 кандидати са се явили на ТОП тест. Традиционно и тази година частният университет няма да признава оценката от матурата за вход.

Следващите изпити ще се проведат на 6- и и 20 – ти февруари и ще продължат и през март и април. НБУ разкрива три нови магистърски специалности -“Мениджмънт на развлекателната индустрия“, „Криминалистика и политики за превенция на престъпността“ и „Управление на кризи“.

Кандидатстването завършва на 11 февруари. Тази година НБУ навършва 25 години, като през университета са минали 92 хил. студенти. Висшето училище се радва и на интерес от страна на чужди курсисти идващи от държави от Австралия до Япония. Така в НБУ има студенти о САЩ, Русия, Гърция, Македония и др.

 Източник: в-к Монитор

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top